Trei suspecți reținuți în cazul tâlhăriei de peste 200.000 de lei de la Cernavodă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
11 descinderi

Trei suspecți reținuți în cazul tâlhăriei de peste 200.000 de lei de la Cernavodă!

Eveniment 03 Martie 2016 / 15:32 1357 accesări

Doi dintre suspecți au fost reținuți în urma unor percheziții

Doi dintre suspecți au fost reținuți în urma unor percheziții

Mașina folosită pentru comiterea faptei

Mașina folosită pentru comiterea faptei

Polițiștii constănțeni au reușit să-i identifice pe cei trei indivizi care au jefuit, în luna ianuarie a acestui an, o casă de schimb valutar din orașul Cernavodă. Oamenii legii spun că pe data de 17 ianuarie, în jurul orei 20.00, cei trei au atacat-o pe angajata firmei păgubite, au imobilizat-o și au furat 215.000 de lei și 800 de euro. Potrivit anchetatorilor, atât ușa biroului operatoarei, cât și cea a seifului erau deschise la momentul comiterii loviturii. Conform oamenilor legii, întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale societății comerciale prădate, însă tâlharii aveau fețele acoperite. După primirea apelului prin linia unică 112, criminaliștii IPJ Constanța s-au deplasat la fața locului și au ridicat probe. Polițiștii au pornit o amplă investigație pentru identificarea și prinderea autorilor, dar și pentru recuperarea prejudiciului.

ANCHETA Polițiștii spun că, în perioada 10-29 februarie, ofițerii Serviciului de Investigații Criminale, alături de colegii lor din Cernavodă și cu suportul tehnic al Serviciului Operaţiuni Speciale Constanţa, au probat implicarea în comiterea faptei a unui tânăr în vârstă de 19 ani, arestat preventiv într-un alt dosar în care este cercetat pentru furt calificat. Plecând din acest punct, oamenii legii au stabilit și identitatea celorlalți doi suspecți, un individ de 20 de ani și unul de 28 de ani, ambii domiciliați în Cernavodă.

11 DESCINDERI După ce au adunat dovezile de care aveau nevoie, miercuri dimineață, anchetatorii au efectuat 11 percheziții domiciliare, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. În urma acțiunilor la care au luat parte și mascații Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cei doi suspecți, de 20 și 28 de ani, au fost săltați de acasă pentru audieri. Oamenii legii au mai ridicat diverse sume de bani, mai multe bunuri, dar și un autoturism marca BMW, despre care surse judiciare spun că a fost folosit pentru comiterea faptei.

PROPUNERI DE ARESTARE Joi, cei trei au fost duși de procurori în fața magistraților Judecătoriei Medgidia, cu propuneri de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Prejudiciul provocat de suspecți a fost recuperat parțial de polițiști.12