Una dintre victimele accidentului de la Tuzla a murit! Era elev...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Una dintre victimele accidentului de la Tuzla a murit! Era elev...

Eveniment 21 Februarie 2019 / 17:28 2858 accesări

Joi după-amiază, în jurul orei 16.00, în zona aerodromului Tuzla, o aeronavă de mici dimensiuni, de şcoală şi agrement, a aterizat forțat la sol, din cauze încă necunoscute. Din primele informații, pilotul ar fi încercat să planeze, pentru a menţine cât mai mult avionul în aer, însă, din păcate, impactul cu solul a fost nimicitor. În aparatul de zbor se aflau două persoane. La sosirea echipajelor de salvare - o autospecială de stingere, două echipaje SMURD, un echipaj SAJ și elicopterul SMURD - o victimă era încarcerată și inconștientă, iar o alta, conștientă și cooperantă, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Echipajele medicale au intervenit pentru extragerea persoanei încarcerate. Potrivit sursei citate, (purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, Anca Chiriţă), accidentul a avut loc în apropierea pistei, iar una dintre cele două persoane aflate la bord a fost preluată în stop cardio-respirator, de către paramedici, şi transportată cu un elicopter SMURD, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Din păcate, medicii au declarat decesul persoanei aflate în carlinga avionului de instrucţie şi agrement bimotor DA 42, informează purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Claudia Tatarici. Potrivit sursei citate, persoana declarată decedată la bordul avionului bimotor DA 42 era un elev, în vârstă de 50 de ani, care efectua un zbor de antrenament alături de instructorul şcolii de pilotaj de la Tuzla. Pilotul instructor are mai multe traumatisme şi urmează să intre în operaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

CE SPUN REPREZENTANȚII REGIONAL AIR SERVICES, COMPANIA CARE DEȚINE AEROPORTUL DIN TUZLA

„Azi, 21 februarie 2019, la ora 16:03 a avut loc un accident aviatic pe aeroportul din Tuzla, în care a fost implicată o aeronavă de tip Diamond 42, având la bord doi piloți.

Aeronava efectua un zbor de instruire. În acest moment nu se pot divulga numele persoanelor implicate în accident. Vom reveni cu informații în legătură cu starea acestora. S-au luat toate măsurile impuse de planul de răspuns la situații de urgență pentru accidente aeronautice. În prezent, incidentul este investigat de autoritățile cu competențe specifice”.

Citește și:

Aproape de tragedie! Avion prăbușit la Tuzla

Tragedie la Borcea! Un avion MiG 21 LancerR, prăbușit în timpul unui show aviatic

Pilotul care A EVITAT O TRAGEDIE cu prețul vieții12
Pagina a fost generata in 0.2684 secunde