Acasa | Arhiva | Contact

Joi, 21 Decembrie 2006

Telegraf Online Constanta
revino la editia curenta
SUMARUL ZILEI
TOP 5
(21 Decembrie 2006)
Mădălina Manole se mărită la primăvară
(18310 accesari)
Spaima bancomatelor din țară și străinătate, pedepsit cu închisoare... cu suspendare?!
(8662 accesari)
Narcisa Suciu își mai dorește un copil
(2990 accesari)
Noapte de groază pe șoselele constănțene
(1850 accesari)
I-a aruncat nisip în ochi vînzătoarei
(1709 accesari)
ARHIVA
Alegeti o editie
Top 500 articole
INFORMATII UTILE
RECLAME
Icar Tours
 
Inapoi la Cultura

Joi, 21 Decembrie 2006

Creație a plasticianului Henrik Trenk, în patrimoniul Muzeului de Artă

()

Creație a plasticianului Henrik Trenk, în patrimoniul Muzeului de Artă

Pictorul Henrik Trenk se situează pe locul al cincilea în topul preferințelor publicului constănțean, acest fapt fiind dovedit de un sondaj de opinie realizat de specialiștii Muzeului de Artă din Constanța, cu puțin timp în urmă. Născut în Elveția, plasticianul a studiat în Germania și apoi s-a stabilit, între anii 1846-1851, la Sibiu. Acolo a pictat priveliști romantice, cascade, trecători în munți și mănăstiri singuratice pe culmi, lucruri care îi aminteau de peisajele locurilor natale. "Henrik Trenk a pictat și scene de gen, cum ar fi trecerea rîurilor cu bacul, convoaie de țigani, surugii, hanuri la margine de drum", a explicat muzeograful Geta Deleanu.

Remarcat de Alexandru Odobescu, artistul plastic a devenit ilustratorul oficial al publicațiilor Comisiei Monumentelor Istorice și a fost solicitat să ilustreze călătoriile arheologice. Cu acest prilej, a realizat priveliști din țară, dar și chipuri de țărani. Printre picturile lui Henrik Trenk se numără și ilustrarea unor aspecte ale ruinelor și monumentelor istorice, detalii decorative și fresce, pe care le-a redat într-un stil precis. "În calitate de profesor de desen, la gimnaziul l-a avut ca elev pe plasticianul Ioan Andreescu", a adăugat Geta Deleanu.

Cu un amplu și diversificat patrimoniu cultural, Muzeul de Artă din Constanța deține numeroase picturi, sculpturi, și opere de artă decorativă, create de importanți artiști ai artei moderne și contemporane. În instituția muzeală, Henrik Trenk este prezent cu o singură lucrare - "Peisaj de munte". Pictura este realizată într-un stil romantic, însă cu linii fine și precise, care trădează vocația sa de veritabil desenator.

Calificativ actual Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00
Numar de voturi 2
Acordati un calificativ acestui articol
Spune parerea ta in legatura cu acest articol
Titlu
Nume
Mesaj
 
 
 

Știri de ultimă oră

INTREBAREA ZILEI
Țineți post?
BULETIN DE STIRI
Vreau sa ma abonez la buletinul de stiri zilnic via e-mail
CURS VALUTAR BNR
1 USD = 4,0876 RON
1 EURO = 4,4242 RON
convertor valutar
Trofeul TELEGRAF - editia 24
RECLAME
Telegraf - Imobiliare
Toate informatiile, date, text, fotografii, grafice, materiale video, mesaje sau alte materiale, indiferent daca au fost afisate in mod public sau transmise individual, privat, revin in resposabiltatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta inseamna ca dumneavoastra (si nu ziarul Telegraf sau administratorii site-ului) sunteti in intregime responsabili pentru toate materialele pe care le incarcati sau le puneti la dispozitie in mod public in cadrul site-ului.
© 2006 Copyright S.C. Telegraf Advertising S.R.L. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii de utilizare
Pagina a fost generata in 0.0175 secunde
Powered by
Inchide