Cinci tentative de înșelăciune prin metoda „Accidentul“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De la începutul anului

Cinci tentative de înșelăciune prin metoda „Accidentul“

Eveniment 16 Ianuarie 2017 / 16:31 426 accesări

De la începutul anului și până în prezent, la Constanța au fost înregistrate cinci tentative de înșelăciune prin clasica metodă "Accidentul". Din fericire, de fiecare dată persoanele sunate de escrocii care le-au livrat obișnuitele povești lacrimogene și-au dat seama că au de-a face cu minciunile unor infractori și au cerut ajutorul autorităților. Citiți în pagina "Eveniment" recomandările polițiștilor.

Rateurile date la Constanța de escrocii care s-au obișnuit să facă bani nemunciți folosind clasica metodă "Accidentul" s-au înmulțit. De la începutul anului și până în prezent, cinci astfel de tentative eșuate au fost înregistrate, semn că numeroasele cazuri mediatizate de-a lungul timpului, dar și campaniile de conștientizare derulate de autorități dau roade. Cele mai recente situații de acest gen au fost semnalate în ultimele două zile. Duminică seară, în jurul orei 21.00, un bărbat, în vârstă de 73 de ani, din Constanța, a fost sunat pe telefonul fix de o individă care l-a mințit că este nepoata sa și că a fost implicată într-un accident rutier, spunându-i că are nevoie de suma de 15.000 de euro pentru a despăgubi victimele și a scăpa de dosarul penal. Omul și-a dat seama că totul este o invenție, așa că a închis imediat și a cerut ajutorul polițiștilor.

După câteva ore, puțin după miezul nopții, un bătrân în vârstă de 76 de ani a primit un telefon similar. De data aceasta, interlocutoarea, probabil aceeași persoană, a modificat puțin povestea. Aceasta i-a zis pensionarului că este fiica lui, că a provocat un grav accident rutier și că a fost reținută de autorități pentru 24 de ore. Ea i-a cerut constănțeanului suma de 10.000 de euro, pentru a-și rezolva problemele. La un moment dat, escroaca i-a spus victimei că trebuie să închidă și că va reveni imediat cu un nou apel, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. În ambele cazuri, polițiștii au pornit anchete.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR

„Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile oferite de reprezentanții Poliției Române.



12