Un site care golea buzunarele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un site care golea buzunarele

Monden 22 Septembrie 2011 / 00:00 593 accesări

Site-ul de poker online Full Tilt Poker a furat 440 de milioane de dolari, deturnând sumele depuse de jucători, pentru a acorda bonusuri considerabile membrilor consiliului său de administraţie, a anunţat biroul Procuraturii din Manhattan. ”Full Tilt Poker a escrocat jucătorii, făcându-i să creadă că sumele pe care ei le depuneau pentru acest joc online se aflau în siguranţă şi erau disponibile în orice moment”, se arată într-un comunicat al Procuraturii din Manhattan. ”În realitate, Full Tilt Poker nu păstra fonduri suficiente pentru a rambursa jucătorii şi, mai mult de atât, folosea aceste fonduri pentru a acorda bonusuri membrilor consiliului de administraţie şi a acţionarilor, în valoare de peste 440 de milioane de dolari, acordate începând din aprilie 2007”, a adăugat Parchetul new-yorkez.

Jucători celebri de poker care se conectau pe acest site, precum campionii Howard Lederer şi Christopher Ferguson, au golit buzunarele celor mai fideli jucători de pe site, minţindu-i atât pe jucători, cât şi pe ceilalţi oameni din societate, în legătură cu siguranţa banilor depuşi. ”Full Tilt nu era un site de poker legal, ci o veritabilă schemă Ponzi”, se mai arată în comunicat, referindu-se la celebra escrocherie de tip piramidal care i-a adus fostului mare magnat din lumea finanţelor Bernard Madoff o condamnare de 150 de ani de închisoare. Aceste acuzaţii au fost formulate de Parchetul american după o anchetă organizată contra site-ului Full Tilt Poker, în luna aprilie, în cadrul unei operaţiuni mai vaste de investigare a mai multor site-uri de poker.

Pariurile pe Internet sunt ilegale în SUA, începând din 2006, dar industria pokerului online a rămas înfloritoare, folosindu-se de toate mijloacele de care dispune pentru a evita legea, alegând, mai ales, să se mute în afara ţării. Organizaţia Mondială a Comerţului a condamnat restricţiile comerciale impuse organismelor bancare, iar anumiţi senatori americani şi-ar dori ca pariurile online să fie legalizate.



12