27 de tentative de înșelăciune marca „Accidentul“! Polițiștii au pornit o campanie de informare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

27 de tentative de înșelăciune marca „Accidentul“! Polițiștii au pornit o campanie de informare

Eveniment 31 Ianuarie 2017 / 17:42 519 accesări

În condițiile în care numărul tentativelor de înșelăciune prin metoda "Accidentul" a crescut în mod îngrijorător în ultima perioadă, polițiștii constănțeni au pornit o nouă campanie de informare a populației în privința tacticilor folosite de escroci. "Activităţile s-au desfăşurat la asociaţiile de proprietari, precum şi în zonele Aleea Topolog, cartier Inel II, Piaţa Cireşica, bulevardele Tomis și Ferdinand din Constanţa, poliţiştii discutând şi oferind sfaturi de prevenire a victimizării cetăţenilor, acordând atenţie deosebită persoanelor de vârsta a III-a, în cazul infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „Accidentul” şi al furturilor din locuinţe", se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

Cel mai recent caz s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, atunci când un individ a sunat un bărbat din Constanța și l-a mințit că este fiul său, că a provocat un accident rutier, că se află la sediul Poliției Rutiere și că are nevoie de 3.000 de euro pentru a despăgubi victimele. În scenă au intrat imediat complicii primului escroc, unul dintre ei recomandându-se drept avocat, iar al doilea susținând că este polițist. Acesta din urmă i-a cerut constănțeanului să-i ducă cei 3.000 de euro la sediul Poliției Rutiere. "Persoana în vârstă apoi a cerut o serie și un număr de legitimație,realizând că este vorba de o tentativă de înșelăciune", au precizat anchetatorii. În secundele următoare, individul de la celălalt capăt al firului a închis. De la începutul anului și până în prezent, în județul Constanța s-au înregistrat 27 de cazuri de escrocherii prin metoda "Accidentul".

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR

„Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile oferite de reprezentanții Poliției Române.



12