7 lucruri de care are nevoie fiecare excursionist, de la începător la profesionist

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

7 lucruri de care are nevoie fiecare excursionist, de la începător la profesionist

Lifestyle 27 Octombrie 2020 / 19:29 270 accesări

Dacă sunteți un fan al naturii și al exercițiilor fizice, s-ar putea să știți deja că drumețiile sunt cea mai armonioasă combinație a ambelor interese - dar dacă nu ați îmbrățișat încă potecile, nu este niciodată prea târziu. Indiferent dacă încălțămintea dvs. de drumeție este degradată și uzată sau dacă e prima dată când vă aventurați, există anumite lucruri pe care ar trebui să vă asigurați că la aveți la îndemână, de fiecare dată când faceți drumeții.

În general, atâta timp cât rămâneți pe trasee oficiale și sunteți prudenți în ceea ce privește viața sălbatică și condițiile meteorologice, drumețiile sunt un sport sigur. Acestea fiind spuse, doar pentru că drumețiile pot fi un sport fără echipament, cu ritm lent și sigur, nu înseamnă că nu există riscuri. A rămâne hidratat, cald, uscat și protejat sunt chestiuni de cea mai mare importanță, deci este crucial să știți ce resurse cheie ar trebui să aveți cu voi atunci când puneți piciorul în natură.

Când sunteți pregătiți pentru o drumeție, vă puteți bucura mai ușor de ea. Puteți fi prezent, flexibil și puteți avea încredere că, indiferent de vremea sau de sălbăticia care se aruncă asupra dvs, nu veți rămâne izolat pe drum. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le aveți mereu la dvs, când mergeți într-o drumeție, indiferent cât de scurt este traseul sau ce vreme favorabilă prindeți.

O sticlă de apă

Chiar dacă este o plimbare scurtă, luați o sticlă de apă plină. Nu știți niciodată ce se va întâmpla când veți fi în drumeție și nu vă va părea niciodată rău că sunteți prea pregătit cu apă. Să aveți o sticlă de apă termoizolată ar fi ideal, dar până la urmă merge orice sticlă merge. Dacă nu doriți să o cărați în mână, purtați un rucsac.

Un rucsac

Rucsacul este echipamentul principal pentru drumeții de o zi. Unul care poate ține între 11 și 20 de litri de echipament este potrivit pentru drumeții scurte și simple, în timp ce un rucsac mai mare este bun pentru excursii în care este nevoie de mai multă mâncare, apă, îmbrăcăminte și echipament.

O gustare

Chiar dacă tocmai ați luat o masă mare înainte de drumeție, aduceți o gustare. Mixurile de nuci și fructe au fost create pentru traseuri, așa că luați o pungă din aceasta sau puneți împreună niște nuci sau biscuiți într-o pungă de acasă și aduceți-le cu voi pe traseu. Drumețiile necesită multă energie, deci este ușor să subestimați cât de mult combustibil veți avea nevoie pentru a finaliza un traseu. Nu vă va părea rău că aveți ceva de mâncat când ați ajuns la vârf.

O lanternă

Chiar dacă faceți drumeții dimineața devreme, e bine să aduceți o lanternă. Indiferent dacă vă orientați spre trasee care ar trebui să fie scurte, e posibil să vă pierdeți și să trebuiască să vă întoarceți pe întuneric - se întâmplă chiar și celor mai experimentați excursioniști. Așadar, aduceți întotdeauna o lanternă sau purtați un far.

Un încărcător portabil

Vremea rece, un serviciu slab de telefonie și căldura extremă afectează bateria telefonului. Deci, chiar dacă începeți traseele cu o baterie de 100% pe telefonul dvs., s-ar putea să o epuizați după doar câteva ore. A avea un telefon încărcat nu este necesar doar pentru probleme de siguranță - doriți să puteți apela pentru ajutor dacă aveți nevoie de el - ci și pentru probleme de navigație. Păstrați o baterie portabilă complet încărcată cu dvs. pe trasee, astfel încât să vă puteți alimenta telefonul, dacă este necesar.

O pălărie

Fie că este cald sau rece, însorit sau ploios, veți dori să aveți protecție pe cap. O arsură solară în timpul unei excursii poate fi periculoasă, așa că protejați-vă pielea, protejați-vă capul și luați cu dvs. întotdeauna o pălărie.

Încălțăminte adecvată

Pantofii pe care îi purtați în sala de gimnastică sunt concepuți pentru suprafețe plane și netede. Dacă aveți de gând să faceți drumeții în natură, aveți nevoie de un pantof de susținere, cu o aderență bună. Nu purtați pantofii de gimnastică pe trasee - purtați doar pantofi cu tracțiune sau riscați să cădeți și să vă răsuciți glezna. A purta pantofii greșiti poate fi o greșeală care pune viața în pericol, deci, dacă nu aveți încălțăminte adecvată, evitați traseele și optați pentru o aventură în aer liber cu alee pietruită sau arată.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1743 secunde