Accidentele rutiere iau mai multe vieți decât atentatele teroriste!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România - de două ori mai multe victime auto decât media UE

Accidentele rutiere iau mai multe vieți decât atentatele teroriste!

Eveniment 19 Iulie 2016 / 18:10 754 accesări

Polițiștii constănțeni au demarat o amplă campanie de conștientizare a pericoulului de pe șosele

Polițiștii constănțeni au demarat o amplă campanie de conștientizare a pericoulului de pe șosele

Peste 1.800 de oameni au murit anul trecut în accidentele de circulație din România. Este un număr aproape dublu față de media europeană. Am fost transformați în performeri la capitolul tragedii, și asta din cauza inconștienței și indisciplinei șoferilor, dar și din pricina numărului redus de polițiști care fac ordinea pe drumurile publice. Accidentele mortale au răvășit Europa! Spunem asta pentru că șoferii au făcut mai multe victime pe bătrânul continent chiar decât teroriștii odioasei organizațiii Stat Islamic. Aproximativ 26.000 de oameni au murit în 2015 pe drumurile publice din Europa.

E nevoie de o suplimentare a numărului polițiștilor de la Serviciul Rutier, la nivelul țării. În afară de problema efectivului redus, indisciplina și inconștiența șoferilor reprezintă un alt factor care duce la producerea accidentelor de circulație în țară. Asta declară mai mulți polițiști din România, de cele mai multe ori, sub protecția anonimatului. Marți, în stațiunea Mamaia a ajuns expoziția „Supraviețuitorii” din cadrul campaniei „Trișezi centura, păcălești viața!”. Este vorba despre un manifest menit să aducă la cunoștința oamenilor faptul că, anual, din cauza nepurtării centurii de siguranță mor sute de oameni. Polițiștii de la Serviciul Rutier au expus în piațeta din Mamaia scaune cu centuri extrase din epavele unor grave accidente rutiere. „Supraviețuitorii" sunt de fapt scaunele, pentru că doar ele au purtat centura care trebuia să-i apere pe șoferi. În primele șase luni ale acestui an, dintr-un total de 35.196 de sancțiuni, polițiștii constănțeni au dictat 10.341 doar în cazul celor care au fost prinși fără centură. Din fericire însă, abaterile sunt în scădere față de cele înregistrate anul anterior.

TERORISMUL INCONȘTIENȚEI!

Cauzele care duc la producerea accidentelor sunt mult mai multe. Din acest motiv se poate spune că, în Europa, șoferii sunt mai periculoși chiar decât teroriștii organizației criminale Stat Islamic. Cumulat, numărul persoanelor ucise de jihadiști pe bătrânul continent este incomparabil mai mic decât numărul persoanelor care au decedat din cauza șoferilor care nu au respectat legea. Pentru conducătorii auto grăbiți, permisul de conducere poate deveni un adevărat „permis pentru a ucide".

„Aproximativ 26.000 de oameni au murit în Europa, anul trecut, în urma accidentelor de circulație. Numai în România s-au înregistrat peste 1.800 de decese în urma evenimentelor rutiere“, a declarat Cristian Andrieș, comisar de poliție din cadrul Direcției Rutiere a Inspectoratului General al Poliției Române. Cu alte cuvinte, în România, numărul victimelor accidentelor letale a fost dublu în 2015 față de media europeană.

CÂND MAȘINA DEVINE SICRIU!

12 iunie este data neagră la care a avut loc cel mai grav accident de circulație din acest an în județul Constanța. O familie întreagă și-a găsit tragicul sfârșit între fiarele contorsionate ale unei mașini. Trei oameni au murit în apropierea localității constănțene Mihai Viteazu. Victimele au pierit în urma unui impact violent produs între un Chevrolet Kalos și un BMW. Din prima mașină au decedat atunci șoferița Maria Mădălina Celmare, tatăl ei, Mircea Celmare, dar și fiica femeii, Andreea Diana Oaidă. Mama șoferiței, Maria Celmare, a murit la Spitalul Județean Constanța după două zile în care doctorii au depus eforturi uriașe pentru a o ține în viață. Aceasta a urcat la ceruri cu o seară înainte ca fiica, nepoata și soțul ei să fie înmormântați. Polițiștii au spus-o deja de prea multe ori: o decizie face diferența între viață și moarte. Acea șoferiță a hotărât atunci să taie linia dublă continuă. Mașina ei a fost pur și simplu înjumătățită de BMW-ul care venea de pe sens opus.

Acum, cei care i-au fost colegi Andreei-Diana Oaida la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ au anunțat că vor organiza un eveniment sportiv pentru a strânge banii pentru pomana de 40 de zile a fetei.

„Evenimentul sportiv și caritabil este organizat în memoria prietenei și colegei noastre Oaida Andreea-Diana. Acțiunea va avea loc în Sala Sporturilor din Constanța, joi, 21.07.2016, începând cu ora 20.00. Vom avea alături de noi echipe profesioniste de baschet. Este vorba și despre un scop caritabil. Vrem să ajutăm familia să facă pomana de 40 de zile care se apropie. Vă așteptăm alături de noi! Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace!", a fost mesajul postat de foștii colegi pe Facebook.

Citește și:

Patru morți! S-a stins și bătrâna implicată în accidentul de la Mihai Viteazu!12
Pagina a fost generata in 0.2289 secunde