Actriţa Tamara Buciuceanu s-a stins din viață

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Actriţa Tamara Buciuceanu s-a stins din viață
Eveniment 15 Octombrie 2019 / 17:57 3437 accesări 0 comentarii

Tamara Buciuceanu-Botez a murit, marţi, la Spitalul Elias din Capitală. Actriţa a fost internată în spital, iar în ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase.

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din Bucureşti, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti", Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi", în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie", în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii", în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1587 secunde