ALDE renunță la conducerea bicefală. Tăriceanu poate deveni liderul suprem

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Congres în 21 și 22 aprilie ALDE renunță la conducerea bicefală. Tăriceanu poate deveni liderul suprem
Politică 20 Aprilie 2017 / 18:31 405 accesări 0 comentarii
Călin Popescu-Tăriceanu este singurul potențial candidat la președinția ALDE. Cel puțin până acum.

Călin Popescu-Tăriceanu este singurul potențial candidat la președinția ALDE. Cel puțin până acum.

A venit și momentul mult așteptat în ALDE. A sosit timpul ca Alianța Liberalilor și Democraților să renunțe la conducerea bicefală și să-și aleagă un singur președinte. Astfel, vineri, 21 aprilie, și sâmbătă, 22 aprilie, mii de membri ai ALDE se vor aduna la Palatul Parlamentului, unde va avea loc Congresul partidului. În prima zi, formațiunea va pune la punct aspecte legate de Statut, urmând ca sâmbătă să fie aleasă noua conducere. Până în prezent, se vehiculează o singură candidatură, cea a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta a declarat că nu s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de președinte al ALDE, adăugând că așteaptă "ultima clipă" pentru această acţiune. La Congresul ALDE vor participa și 22 de delegați din Constanța. Amintim că, la începtul acestui an, în ALDE s-a purtat un adevărat război pentru supremație, care a fost dus între cei doi co-președinți ai formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin. Bătălia a fost atât de dură încât a fost nevoie ca meciul să fie arbitrat de Justiție. Lupta a fost câștigată de Tăriceanu, după ce Tribunalul București a respins contestaţia depusă de Constantin şi susţinătorii acestuia pentru suspendarea Congresului ALDE.

CONSTANTIN ȘI APROPIAȚII SĂI, ÎNVINȘI

Într-un comunicat al ALDE se arată că „prin hotărârea Tribunalului Bucureşti se respectă o decizie luată de majoritatea membrilor din conducerea ALDE şi filialele județene, cu excepția unei părți a filialei Galați, în pofida încercărilor disperate ale lui Daniel Constantin şi ale apropiaţilor săi de a înfrânge voinţa majorităţii pentru propriile interese“. ALDE susţine că demersul lui Daniel Constantin nu a avut la bază încălcarea Statutului ALDE, „ci doar orgoliile, frustrările și agenda personală ale câtorva persoane“. Potrivit sursei citate, inclusiv filialele din care provin doi dintre cei trei contestatari ai deciziei de organizare a Congresului ALDE, Mircea Banias și Mircea Irimie, au votat pentru organizarea Congresului și au stabilit delegații la Congres. „După cum se poate observa, cei care nu sunt de acord cu desfășurarea Congresului ALDE au rămas doar Daniel Constantin și un grup mic“, se arată în comunicatul de presă. Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a anunţat, la sfârşitul lunii martie, că va depune contestaţie în instanţă privind decizia delegaţiei permanente a formaţiunii politice, invocând încălcarea Statutului ALDE.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2618 secunde