Alimente bogate în fier

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alimente bogate în fier

Sănătate 10 Iunie 2010 / 00:00 523 accesări

Femeile care au carenţă de fier, des întâlnită în cazul lor, trebuie să consume, pe lângă suplimente de fier, şi alimente care îl conţin. Conform HealthCastle.com, cele mai bune surse vegetale de fier sunt lintea şi fasolea gătită, seminţele de dovleac, cartoful copt în coajă, şi sparanghelul la conservă, ultimele două conţinând însă mai puţin fier decât primele. Dintre sursele animale, excelente sunt ficatul de porc, stridiile, ficatul de pui, de vită, dar şi midiile. Mai puţin bogate în fier, însă deloc de neglijat, sunt şi sardinele, curcanul şi crevetele. De menţionat este că femeile însărcinate nu ar trebui să consume ficat, acesta fiind bogat în Vitamina A. O cantitate prea mare din această vitamină poate fi periculoasă pentru copil. Nu doar alimentele care conţin fier sunt obligatorii dacă ai anemie, ci şi cele care favorizează absorbţia de fier. Dintre acestea, de menţionat sunt carnea de pui şi peştele, fructe precum portocale, pepene galben, grepfrut, legume precum brocoli, muguri de varză de Bruxelles, roşii.



Ştiri recomandate

12