Alte decese cauzate de virusul gripal! Vezi situația la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nicio persoană nu a fost vaccinată

Alte decese cauzate de virusul gripal! Vezi situația la Constanța!

Sănătate 16 Februarie 2017 / 15:51 2008 accesări

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au raportat alte decese cauzate de virusul gripal. Mai exact, au fost înregistrate 4 decese noi la cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI) confirmate cu virus gripal, dintre care 2 cu tipul A, subtip H3 şi 2 cu virus gripal tip A, nesubtipat.

Dintre cele două cazuri cu A(H3), unul a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie. ”Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este de 24, dintre care 20 cu tipul A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09 şi 3 cu tipul A, nesubtipat”, potrivit INSP. Distribuţia deceselor pe grupe de vârstă este următoarea: 1 la 0-1 an, 2 la 15-49 ani, 2 la 50-64 ani şi 19 la ≥65 ani, iar distribuţia deceselor pe sexe este: 15 feminin şi 9 masculin. 22 de persoane decedate (92%) au avut condiţii medicale pre-existente; antecedente vaccinale anti-gripale: niciuna din persoanele decedate nu fusese vaccinată. Decesele au fost înregistrate în județele: Cluj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, dar și în București, aici semnalându-se cele mai multe, respectiv 7.

INFECȚII RESPIRATORII ”Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu răspândire locală (Olt, Bucureşti) şi cazuri sporadice în unele judeţe. La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 89.669, cu 1,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (91.244) şi cu 7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară (96.424)”, potrivit INSP.

GRIPE În săptămâna 6 - 12 februarie s-au înregistrat la nivel naţional 142 de cazuri de gripă clinică, comparativ cu 319 cazuri înregistrate în săptămâna similară a anului trecut. Potrivit INSP, în săptămâna menționată au fost înregistrate 20 de cazuri de SARI, cu 23 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi cu 5 mai multe faţă de săptămâna precedentă. Precizăm că la Constanța au fost semnalate 34 de cazuri de gripă.12