Aspirina nu se potriveşte cu fibrilaţiile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aspirina nu se potriveşte cu fibrilaţiile
Monden 19 Iunie 2014 / 00:00 599 accesări 0 comentarii

Aspirina este recomandată de aproape un deceniu pentru a combate riscul de declanşare a accidentelor vasculare cerebrale cauzate de o neregularitate a ritmului cardiac, însă cercetătorii britanici au ajuns de curând la concluzia că efectele negative ale acestui medicament sunt mai mari decât cele pozitive. Aspirina are efecte negative asupra pacienţilor diagnosticaţi cu afecţiunea cardiacă fibrilaţie atrială, responsabilă cu declanşarea accidentelor vasculare cerebrale, şi ar trebui să fie înlocuită cu medicamente de nouă generaţie.

Potrivit experţilor din cadrul Institutului Naţional pentru Sănătate (NHS) din Marea Britanie, cei un milion de pacienţi britanici diagnosticaţi cu fibrilaţie atrială (AF) ar trebui să folosească o nouă generaţie de medicamente anticoagulante. Prescrierea unor medicamente mai bune şi tratarea persoanelor cu riscuri medicale ar putea preveni producerea a 7.000 de accidente vasculare şi a 2.000 de decese premature în fiecare an. Fibrilaţia atrială este o afecţiune vinovată de producerea unei şeptimi din totalul accidentelor vasculare cerebrale. În cazul pacienţilor diagnosticaţi cu AF, majoritatea trecuţi de 55 de ani, activitatea electrică a atriilor este dezorganizată şi foarte rapidă, ele pompând prea mult sânge în ventricule, care vor funcţiona ineficient, şi ducând la apariţia unor mici cheaguri sanguine, ce pot să declanşeze un accident vascular cerebral. Aproximativ jumătate dintre aceşti pacienţi, care ar putea beneficia de pe urma medicamentelor anticoagulante, nu primesc respectivele medicamente, fiindu-le prescrise doze zilnice de aspirină.

Noul ghid de recomandări stipulează faptul că aspirina nu mai trebuie să fie prescrisă pentru a preveni accidentele vasculare cerebrale cauzate de AF, contrazicând astfel recomandările formulate în 2006. Potrivit celor mai recente studii în domeniu, aspirina nu este la fel de eficientă ca medicamentele anticoagulante şi nici la fel de sigură, pentru că prezintă un risc mai mare de hemoragii cerebrale şi stomacale în comparaţie cu alte medicamente anticoagulante. Din clasa noilor anticoagulanţi aprobaţi de NHS se numără medicamente precum dabigatran, rivaroxaban şi apixaban.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1401 secunde