Campanie publică de boicotare a produselor Electrolux

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Greva fără sfârșit Campanie publică de boicotare a produselor Electrolux
Economie 18 Aprilie 2019 / 17:07 353 accesări 1 comentariu
Peste 400 muncitori de la Electrolux Satu Mare sunt în grevă de șapte săptămâni

Peste 400 muncitori de la Electrolux Satu Mare sunt în grevă de șapte săptămâni

Confederaţia sindicală Cartel ALFA a lansat o campanie publică de boicotare a produselor Electrolux, cu scopul de a face cunoscut comportamentul companiei faţă de muncitorii săi. „Având în vedere că lipsa de răspundere socială a angajatorului este determinantă - prin timpul îndelungat în care dialogul a fost blocat, presiuni permanente pe lucrători şi militanţi sindicali, procese juridice multiple - confederaţia Cartel ALFA a decis lansarea unei campanii publice de boicotare a produselor Electrolux, prin care facem cunoscut comportamentul companiei faţă de muncitorii săi şi solicităm colegilor din alte ţări să se solidarizeze în acest demers“, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de președintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu, transmisă directorului fabricii Electrolux Satu Mare, Dietmar Blomer. Hossu acuză dispreţul cu care compania tratează cererile legitime ale muncitorilor - „Ignoră elemente esenţiale ale solicitării greviştilor, şi anume: o creştere în suma fixă de 350 lei net (2 lei pe oră) aplicată salariului de bază. Facem din nou precizarea că solicitarea muncitorilor grevişti, de acordare a unei măriri salariale în sumă fixă, este determinată de discrepanţele mari de salarizare din interiorul întreprinderii, discrepanţe care ar fi accentuate de o creştere procentuală. De exemplu, pentru un salariu de 10.000 lei, o creştere cu 5% înseamnă 500 lei, pe când, pentru salariile muncitorilor, asta ar însemna doar 80 lei. Mai mult, formula de creştere propusă de grevişti se încadrează în aproximativ acelaşi volum de creştere a fondului de salariu precum cea propusă de conducere“. Reamintim că peste 400 de muncitori de la fabrica de maşini de gătit Electrolux din Satu Mare au intrat, luni, în cea de-a şaptea săptămână de grevă. Greva de la Electrolux a început la 4 martie.

Loading...

1 comentariu

lux 10:45:28 / 19 Aprilie 2019
sclavie pe fata

Si daca nu vor vinde produsele ce vor mai lucra muncitorii? Hosu, dadea impresia ca e mai destept. Sa incerce alte metode de negociere.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2128 secunde