Când vor suna alarmele din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Când vor suna alarmele din Constanța
Eveniment 17 Aprilie 2017 / 17:45 4919 accesări 3 comentarii

Când veți auzi, în a treia zi de Paște, alarmele de dezastru, să nu vă panicați! Nu înseamnă că s-a dezlănțuit natura, nici că avem parte de pedeapsa divină. Este doar un exercițiu pe care forțele de ordine îl desfășoară, pentru a testa funcționarea sistemelor de alarmare la dezastru. Exercițiul "Prociv" se desfășoară în perioada 18 - 21 aprilie, în toată țara. În județul Constanța, alarmele se vor auzi marți, 18 aprilie, între orele 10.00 și 15.00. În galeria foto atașată materialului puteți consulta programul de testare a sistemelor de alarmare din toate celelalte județe. „Semnalul „ALARMĂ LA DEZASTRE“ este compus din 5 sunete, a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Exercițiul va începe în urma transmiterii de către dispeceratul ISU a mesajului de înștiințare către autoritățile locale. Informăm că în municipiul Constanța există 68 de sirene electrice și electronice, repartizate în toate zonele orașului. Reiterăm faptul că este doar un exercițiu și rugăm pe această cale constănțenii să nu intre în panică la auzul sirenelor”, anunță reprezentanții Primăriei Constanța, prin intermediul unui comunicat de presă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că marți, între orele 10,00 și 12,00, va avea loc un exercițiu pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă în șapte județe ale țării - Brăila, Călărași, Galați, Constanța, Ialomița, Tulcea și Vrancea. Se va auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare. În cadrul exercițiului vor fi verificate și fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către populație și autorități. IGSU le recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma "Exercițiu".

Taguri articol

3 comentarii

o 09:27:28 / 18 Aprilie 2017
pla

Asta se mai cheama si alarma prostiei.

mihai 14:33:33 / 18 Aprilie 2017
Hidranți exteriori pentru stingerea incendiilor în Constanța

Nu am nimic împotrivă cu verificarea sirenelor din oraș. Ar trebui, totuși, ca cei în drept să nu uite faptul că, unul dintre efectele dezastrelor sau ale atacurilor aeriene este și cel al deteriorării conductelor de gaze și a instalațiilor electrice, fapt care poate produce incendii. Ar trebui ca Prfectura Județului Constanța și Primăria Municipiului Constanța să ia în calcul și montarea de hidranți pentru stingerea incendiilor în cartierele orașului Constanța și nu numai, în conformitate cu prevederile Legii nr. 307 din 2006 actualizată, precum și ale celorlalte acte normative în vigoare !

florin 18:14:24 / 21 Aprilie 2017
bani

Nou și foarte avantajos! Special pentru cei care caută să mai câștige bani în timpul liber, la calculator! Nu plătiți nimic, doar aplicați câteva instrucțiuni simple. Cereți acum mai multe detalii la adresa de email:  afacere2015@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2131 secunde