Cât mai trebuie așteptat giratoriul din intersecția morții

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cât mai trebuie așteptat giratoriul din intersecția morții

DRDP Constanța, despre petiția colectivă a locuitorilor din localitățile Lumina și Năvodari
Social, Administrație 20 Octombrie 2019 / 13:52 1958 accesări

În luna martie a acestui an, o petiție colectivă prin care se solicitata construirea unui sens giratoriu, în localitatea Lumina, județul Constanța, la intersecția Drumului Național 22 cu Drumul Județean 226, a fost semnată de peste 2000 de locuitori din localitățile constănțene Lumina și Năvodari și înmânată apoi Instituției Prefectului Județului. Petiția a fost considerată ultima soluție prin care, în contextul unui număr foarte mare de accidente rutiere grave petrecute în această zonă și a unui regim de circulație extrem de intens, autoritățile locale și factorii de răspundere puteau fi corespunzător sesizați pentru a lua măsuri în acest sens, lucru care s-a întâmplat în urma unei întâlniri instituționale în cadrul căreia toți factorii au fost de acord cu necesitatea realizării unui sens giratoriu la intersecția Drumului Național 22 cu Drumul Județean 226.

După ce apoi, duminică, 20 noiembrie, a fost anunțat un protest al locuitorilor din zonă, semnatari ai petiției, al cărui scop dorie este urgentarea demersurilor autorităților în vederea construirii sensului giratoriu, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral în rândurile de mai jos.

„DRDP Constanța a inițiat din luna decembrie 2018 o colaborare între autoritățile responsabile cu implementarea unei solutii de asigurare a siguranței circulației în intersecția dintre drumul național DN22 (E87) si drumul județean DJ226, fapt menționat în răspunsul DRDP Constanța, numărul 23437 din 27.03.2019, la petiția colectivă înregistrată cu numărul 23318 din 27.03.2019. În data de 02.07.2019, DRDP Constanța a demarat procedura pentru semnarea Protocolului de Colaborare între CNAIR SA prin DRDP Constanța, UAT Comuna Lumina, Consiliul Județean Constanța prin Regia Autonoma Județeană de Drumuri și Poduri Constanța pentru amenajarea intersectiei drumului național DN22 (E87) cu drumul județean DJ226. RAJDP Constanța a fost înștiințată să transmită către Notariat documentele necesare autentificarii protocolului, fapt care nu s-a realizat. Documentația tehnică este în curs de elaborare, până în prezent proiectantul predând expertiza tehnică. DRDP Constanța va continua demersurile legale pentru crearea acestui sens giratoriu.“Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.4752 secunde