Ce spune Cora vizavi de incidentul prezentat în „Numai client Cora să nu fii!”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce spune Cora vizavi de incidentul prezentat în „Numai client Cora să nu fii!”

Social 25 Mai 2018 / 14:17 4128 accesări

În ediţia de joi a cotidianului Telegraf am prezentat un incident mai puțin obișnuit petrecut în Hipermarketul Cora din incita City Park Constanța. Pe scurt, un client nevinovat a fost tratat de agenţii firmei de pază într-o manieră total necorespunzătoare, fiindu-i încălcat dreptul la imagine, la demnitate, etc. (Codul Civil, cap. 1, sec.3, art.72), nefiindu-i respectat dreptul la prezumpţia de nevinovăţie (Declaraţia Universală a Drepturilor Omului – art. 11, 12) şi la libertate individuală (Constituţie, art. 23, al. 2). Mai pe şleau, agenţii s-au ţigănit cu clientul respectiv, acuzându-l de furt, umblându-i în geantă, deşi nu au acest drept, şi punându-l astfel într-o postură extrem de neplăcută, căci totul s-a petrecut în zona caselor de marcat, în mijlocul celorlalţi clienţi, care se uitau ca la urs. Materialul poate fi citit integral accesând adresa: https://www.telegrafonline.ro/numai-client-cora-sa-nu-fii-vezi-ce-a-patit-un-cumparator-la-constanta.

Aşa cum menţionam la finalul respectivului material, povestea nu ar fi completă fără poziţia oficială a celor de la Cora, pe care am primit-o în cursul zilei de astăzi. O redăm în continuare aşa cum a ajuns la noi (cu greşeli şi cora scris cu „c” mic – rectificare, cu scuzele de rigoare: cora se scrie cu „c” mic. Nu ne este familiar brandul şi încalcă regulile gramaticale româneşti – n.r.).

„În legătură cui articolul

https://www.telegrafonline.ro/numai-client-cora-sa-nu-fii-vezi-ce-a-patit-un-cumparator-la-constanta

postat ieri pe site-ul ziarului Telegraf, dorim să facem următoarele precizări, pe care vă rugăm să le includeţi în articol, pentru corecta informare a publicului.

cora România regretă incidentul petrecut în magazin la data de 23 mai 2018. Menţionăm că agentul de la Serviciul de Pază nu este angajatul cora, ci al unei firme specializate în servicii de pază, contractată de cora.

Încercăm să ne asigurăm continuu că toţi colaboratorii noştri îşi însuşesc corect atât procedurile, dar mai ales valorile noastre de companie din care cităm, în primul rând, respectul faţă de client.

Vă informăm că am sesizat firma de pază asupra celor relatate de client şi facem împreună cercetări pentru a stabili modul cum s-au petrecut lucrurile şi pentru a lua măsuri astfel încât asemenea incidente să nu se repete.

Vă asigurăm că principala noastră preocupare este să oferim clienţilor un spaţiu prietenos, modern unde să vină pentru cumpărături şi, în acelaşi timp, să îşi petreacă într-un mod plăcut timpul liber.

Cu respect,

cora România”

Cu acelaşi respect, ne permitem să inserăm aici câteva mici observaţii, ca un fel de analiză pe text, dacă doriţi, deşi suntem convinşi că o puteţi face şi singuri.

1. „dorim să facem următoarele precizări, pe care vă rugăm să le includeţi în articol, pentru corecta informare a publicului” – Această aproape sintagmă folosită în toate „drepturile la replică” trebuie să aibă şi sens. În cazul nostru, „corecta informare a publicului” presupune apriori că n-am fi informat corect publicul, ceea ce este o inexactitate, deoarece puţin mai jos, „cora” recunoaşte că incidentul merită scuze.

2. „Menţionăm că agentul de la Serviciul de Pază nu este angajatul cora, ci al unei firme specializate în servicii de pază, contractată de cora” – Nu înţelegem cum afectează acest detaliu incidentul petrecut sau problema clientului! Fiecare firmă sau companie care închiriază serviciile unei alte firme îşi asumă toate obligaţiile ce decurg din acest contract, căci nu ne îndoim că el există şi că este foarte bine pus la punct.

3. „Încercăm să ne asigurăm continuu că toţi colaboratorii noştri îşi însuşesc corect atât procedurile, dar mai ales valorile noastre de companie din care cităm, în primul rând, respectul faţă de client” – Nu ne îndoim nicio clipă de acest aspect, însă, în cazul prezentat de ziarul nostru, este evident faptul că lucrurile au scăpat de sub control, iar „respectul faţă de client” a rămas doar o vorbă în vânt, iar vorbele vor păli de fiecare dată când sunt puse faţă în faţă cu faptele, căci acţiunile sunt cele care ne definesc şi nu sporovăiala. Am adăuga aici şi faptul că, pe forumul ziarului, la acest material, mai multe persoane s-au plâns de acelaşi gen de comportament agresiv.

„Vă informăm că am sesizat firma de pază asupra celor relatate de client şi facem împreună cercetări pentru a stabili modul cum s-au petrecut lucrurile şi pentru a lua măsuri astfel încât asemenea incidente să nu se repete” – Ne bucurăm că se fac eforturi pentru ca „astfel de lucruri să nu se mai repete”, deoarece putem înţelege că, în graba de a stopa fenomenul furturilor de pe rafturile hipermarketului, se pot strecura şi greşeli. Însă, dacă „grija faţă de client” este primordială, comportamentul angajaţilor sau neangajaţilor Cora trebuie să sufere modificări drastice.

„Vă asigurăm că principala noastră preocupare este să oferim clienţilor un spaţiu prietenos, modern unde să vină pentru cumpărături şi, în acelaşi timp, să îşi petreacă într-un mod plăcut timpul liber” – Fără alte comentarii.

Menţionăm că vom reveni pe acest subiect cu alte informaţii, din surse autorizate, din perspectiva drepturilor şi obligaţiilor pe care le au clienţii, cum trebuie să se comporte, ce să aibă sau nu în geantă, ce trebuie să declare şi de ce la intrarea în hipermarketul Cora (sau altele), pentru ca, pe viitor, acest gen de incidente chiar să nu se mai repete.



12