CNSU: Elevii din anii terminali merg la școală și în scenariul roșu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CNSU: Elevii din anii terminali merg la școală și în scenariul roșu

Sănătate, Educație 06 Martie 2021 / 09:15 1889 accesări
Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației și Cercetării

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației și Cercetării

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri seara hotărârea prin care sunt aprobate cursurile fizice pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

Ședința a fost convocată după ce Bucureștiul a depășit rata de incidență de trei cazuri la mia de locuitori. În baza ordinelor Ministerului Educației și al Sănătății, ar fi rămas deschise doar creșele și grădinițele, precum și clasele 0-IV.

"Nu vedem de ce copiii din grădiniţe şi elevii din învăţământul primar, care au nevoie de însoţitor pentru a merge la şcoală, vor putea merge la şcoală în scenariul roşu şi nu ar putea merge elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a, care, pe de o parte n-au nevoie de însoţitor, pe de altă parte au de susţinut examene naţionale", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Bucureștiul a intrat ieri în scenariul roșu, cu o incidenţă de 3,05 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, iar Constanța este foarte aproape de scenariul roșu, cu 2,97 cazuri la mia de locuitori (925 cazuri active).

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.12
Pagina a fost generata in 0.1885 secunde