Municipiul Constanța este foarte aproape de scenariul roșu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Municipiul Constanța este foarte aproape de scenariul roșu

Administrație 05 Martie 2021 / 17:21 865 accesări

Incidența cazurilor de coronavirus pe municipiul Constanța este astăzi, vineri, 5 martie, de 2,97 cazuri la mia de locuitori (925 cazuri active), iar pe județ este de 1,85 cazuri la mia de locuitori (1.462 cazuri active), conform datelor furnizate de DSP.

Ieri, incidența pe municipiul Constanța a fost de 2,89 de cazuri la mia de locuitori (900 de cazuri active), iar pe județ 1,85 de cazuri la mia de locuitori (1.427 cazuri active).

În cazul în care rata de incidență a cazurilor de coronavirus trece de trei la mia de locuitori, municipiul Constanța va intra în scenariul roșu.

Ce înseamnă scenariu roșu

 • Acesta presupune obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise.
  Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.
 • Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă.
 • Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
 • Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
 • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
 • În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la pct. 5 și 6 este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
 • Operatorii economici vor respecta obligațiile stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Economiei, energiei și mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, precum și în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor.
 • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă
 • Școala se închide de tot, iarorele se vor face online.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 32.669 persoane infectate cu SARS-CoV-2.
Până în prezent, 833 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.208 secunde