Comisia Europeană propune un fond de relansare economică de 750 de miliarde de euro / România ar încasa 33 de MILIARDE euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Comisia Europeană propune un fond de relansare economică de 750 de miliarde de euro / România ar încasa 33 de MILIARDE euro

Externe 27 Mai 2020 / 19:14 798 accesări

"Comisia Europeană propune un fond de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro, care se adaugă instrumentelor comune aprobate deja. O acţiune europeană pentru înfruntarea unei crize fără precedent", a anunţat Paolo Gentiloni prin Twitter.

Conform unor oficiali UE citaţi de cotidianul Le Figaro, din această sumă, 500 de miliarde vor fi acordate sub formă de subvenţii, iar restul ca împrumuturi.

Dacă va fi aprobat de Consiliul European, acest plan este cel mai amplu proiect de relansare lansat vreodată de Uniunea Europeană.

PotrivitBloomberg, România ar urma să încaseze 20 de miliarde de euro de la fondul de relansare propus de Comisia Europeană. Siegfred Mureşan, europarlamentar, spune că suma totală poate ajunge la 33 de miliarde de euro.

"Important: 33 de miliarde de euro va primi România din Planul de redresare de 750 de miliarde de euro propus astăzi de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Cele 33 de miliarde de euro vor fi, în mare parte, fonduri nerambursabile, dar şi credite în condiţii avantajoase.

Vorbim de fonduri noi, în plus faţă de fondurile structurale şi de coeziune pe care România oricum urmează să le primească în viitorul buget multianual al UE.

Este un sprijin extrem de consistent care ne va ajuta să ne revenim mult mai uşor după criză. Sunt mulţi bani cu care putem construi multe lucruri bune pentru oameni",a scris el pe Facebook.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.162 secunde