Cum va fi vremea în Dobrogea în următoarele două săptămâni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum va fi vremea în Dobrogea în următoarele două săptămâni

Vremea 25 Septembrie 2023 / 19:02 870 accesări

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Dobrogea, în următoarele două săptămâni, vremea va fi mai caldă decât media intervalului de prognoză.

În cea mai mare parte a intervalului, dar cu precădere în prima săptămână, valorile termice diurne se vor menține mai ridicate decât cele climatologic specifice (cu 3...5 grade peste norme pe litoral și cu până la 7 grade în vestul regiunii), astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi de 24...27 grade.

Pentru primele zile ale lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii ce va determina maxime diurne de 20...24 de grade, urmând ca ulterior temperaturile să mai crească ușor.

În privința regimului termic nocturn, la începutul perioadei se vor înregistra valori de 18...20 de grade în zona costieră și 14...17 grade în restul regiunii, urmând ca după 1 octombrie minimele să fie mult mai modeste (11...14 grade grade, mediat regional).

Deficitul pluviometric va fi semnificativ, cu precădere în prima săptămână când ploile vor lipsi; după data de 1 octombrie, dar îndeosebi spre finalul intervalului12