De ce s-a prăbuşit elicopterul lui Kobe Bryant

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

De ce s-a prăbuşit elicopterul lui Kobe Bryant

Sport, Externe 27 Ianuarie 2020 / 15:00 2448 accesări

O înregistrare audio arată momentul în care elicopterul în care se afla Kobe Bryant pierde contactul cu serviciul de control aerian şi primeşte un ultim avertisment chiar îaninte de impactul fatal, relatează Daily Mirror. Poliţia din Los Angeles susţine că accidentul a fost influenţat de condiţiile meteo, notează presa din SUA. Pilotul nu s-a mai putut orienta şi a prăbuşit aparatul de zbor.

Pe parcursul călătoriei era ceaţă, iar pilotul ştia că în aceste condiţii nu sunt indicate zborurile, mai ales cele la mică altitudine. În presa internaţională a apărut o înregistrare audio, în care un angajat de control al traficului aerian îl avertizează pe pilot că zboară prea jos. Înregistrarea audio dezvăluie ultimul avertisment trimis de către serviciul de control al traficului aerian pilotului. La câteva secunde după transmisie contactul radar este pierdut şi are loc tragicul impact.

Departamentul de Poliţie din Los Angeles atenţionase asupra condiţiilor nefavorabile de zbor, înainte ca elicopterul să decoleze.

Înregistrarea audio între serviciul de control aerian şi pilot arată ultimele încercări de a ghida elicopterul. Pillotul întreabă dacă elicopterul poate să înceapă tranzitarea, după ce solicitase "reguli de zbor la vedere" (VFR), ceea ce însemna că doar un singur aparat de zbor este permis în spaţiul de trafic aerian.

Controlul aerian întreabă pilotul dacă tranzitează în condiţii de "reguli de zbor la vedere". Conversaţia este apoi transferată, iar pilotului i se spune să contacteze un terminal cu radar.

Comunicarea cu pilotul este întreruptă, iar elicopterul începe să piardă din altitudine. Serviciile aeriene încearcă să restabilească contacul cu elicopterul, însă nu reuşesc.

Înregistrarea audio surprinde apoi ultimele cuvinte adresate pilotului. „Zburaţi prea jos la momentul acesta”. Afirmaţia s-a referit mai degrabă la faptul că serviciul de control aerian nu mai putea repera elicopterul pe radar. Radarele arată că elicopterul a zburat în cerc timp de 15 minute şi a încercat să întoarcă chiar înainte de prăbuşire.Din primele cercetări, se pare că ceaţa a fost motivul pentru care s-a produs accidentul.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2091 secunde