Declarație folosită nelegal ca probă într-un dosar al deputatului Sebastian Ghiță

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Declarație folosită nelegal ca probă într-un dosar al deputatului Sebastian Ghiță

Justiție 27 Septembrie 2016 / 11:29 510 accesări

Judecătorii instanței supreme au decis trimiterea la DNA a unui dosar în care este judecat Sebastian Ghiță, magistrații constatând că în cauză există o declarație folosită nelegal ca probă, procurorii având la dispoziție cinci zile pentru remedierea problemelor depistate.

"Exclude ca nelegală declaraţia dată de inculpatul Tudose Liviu Mihail în calitate de martor la data de 2.03.2016 şi folosită ca mijloc de probă în acuzarea sa. Desfiinţează ordonanţa nr. 308/P/2015 din 21 martie 2016 prin care s-a dispus extinderea urmăririi penale şi efectuare în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Tudose Liviu Mihail pentru săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, urmare a nelegalei administrări în susţinerea acuzării aduse împotriva sa, a declaraţiei date de acesta la data de 2.03.2016 în calitate de martor. Dispune trimiterea cauzei în vederea înlăturării neregularităţilor constatate în termen de 5 zile de la data comunicării prezentei încheieri cu menţiunea de a se preciza dacă se menţine dispoziţia de trimitere în judecată şi pentru această infracţiune sau se solicită restituirea cauzei", se arată în decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Este vorba despre dosarul în care deputatul Sebastian Ghiță este judecat pentru dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, procurorii acuzându-l că ar fi coordonat o adevărată reţea în judeţul Prahova, oferind o "bucăţică de putere” publică într-o zonă de interes în schimbul asigurării protecţiei.

În aceeași cauză sunt judecați și Aurelian Mihăilă, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti la data comiterii faptelor, Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fostul şef IPJ Prahova, Viorel Dosaru şi fostul şef al DGA, Constantin Ispas.

Decizia judecătorilor a venit în urma unei excepții ridicate de procurorul Liviu Tudose. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 5 octombrie.



12