Doina Tudor a demisionat din Senat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Doina Tudor a demisionat din Senat

Politică 17 Mai 2016 / 10:39 2516 accesări

Senatorul PNL Doina Tudor, trimisă în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la luare de mită, și-a dat demisia din Parlament începând cu 15 mai.

Demisia figurează pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Senatului care se desfășoară la ora transmiterii acestei știri.

Doina Tudor a fost trimisă în judecată în luna aprilie alături de Daniel Tudor, fost vicepreședinte al ASF și Ovidiu Marian, secretar general al Senatului la data comiterii faptelor. Dosarul va fi soluționat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit DNA, "în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro.

Totodată, Marian Ovidiu a susţinut că are influență asupra preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu".

În acest context, Daniel Tudor ar fi fost cel care trebuia să intervină pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri. Procurorii susțin că din suma cerută, Ovidiu Marian ar fi primit 500.000 de euro, din care și-ar fi însușit 200.000 de euro. Restul banilor "au fost remiși inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani", a precizat DNA într-un comunicat de presă.

Ulteriori remiterii sumelor de bani, Daniel Tudor a emis o decizie prin care "s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății", a arătat DNA.

Taguri articol


12