Două persoane bănuite că plănuiau atacuri teroriste, arestate în Belgia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Două persoane bănuite că plănuiau atacuri teroriste, arestate în Belgia

29 Decembrie 2015 / 09:50 511 accesări

Două persoane au fost arestate în Belgia, fiind acuzate că plănuiau atacuri teroriste în care ar fi vizat capitala Bruxelles și forțele de poliție, a transmis marți postul RTBF, citat de agenția DPA, în timp ce Reuters citează procuratura belgiană.

În total, șase oameni au fost reținuți în timpul unor raiduri ale poliției efectuate luni la Bruxelles, în Brabantul Valon și în apropiere de Liege (est), a relatat RTBF. Patru dintre cei șase au fost eliberați, iar doi au fost arestați pentru participarea la activitățile unei grupări teroriste și implicarea în amenințarea cu un atac, potrivit RTBF.

Reuters transmite că, în timpul perchezițiilor, poliția a descoperit uniforme militare și materiale de propagandă în favoarea grupării teroriste Statul Islamic, dar nu a găsit explozibili. Nu a fost stabilită nicio conexiune cu atacurile teroriste de luna trecută din capitala Franței, Paris, soldate cu 130 de morți și peste 300 de răniți.

Pe de altă parte, nivelul de alertă la secțiile de poliție din Bruxelles a fost crescut ca urmare a unor informații privind o amenințare împotriva unei secții de poliție din Grand Place, a relatat ziarul Het Nieuwsblad. Grand Place este una dintre zonele din capitala Belgiei unde este de așteptat să se strângă multă lume în noaptea de 31 decembrie pentru a marca Anul Nou.

Taguri articol


12