Erdogan evocă din nou reintroducerea pedepsei cu moartea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De... dragul turcilor

Erdogan evocă din nou reintroducerea pedepsei cu moartea

Externe 08 August 2016 / 14:13 233 accesări

Este incredibil, dar încă mai există conducători de țară atât de iubiți încât lozincile cu ”Ești un dar de la Dumnezeu” sau ”Poruncește-ne să murim și o vom face” nu par desprinse dintr-o parodie, ci de-a dreptul dintr-o dramă! Este foarte adevărat că moralul colectiv după puciul eșuat din Turcia a permis apariția unui public dedicat trup și suflet conducătorului iubit, dar acesta promite să reintroducă pedeapsa capitală, la cererea turcilor care ar putea... beneficia de ea!

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a evocat din nou, duminică, o posibilă reintroducere a pedepsei cu moartea în ţara sa, dacă poporul doreşte acest lucru, în faţa a sute de mii de turci care manifestau pentru democraţie la Istanbul și care scandau ”Pedeapsa cu moartea”. Liderul de la Ankara a adăugat că mai multe ţări aplică pedeapsa cu moartea.

Sute de mii de turci s-a adunat duminică la Istanbul, la apelul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, pentru a denunţa lovitura de stat eşuată, un spectacol de putere în fața criticii occidentalilor privind măsurile de represiune adoptate, relatează Reuters. Adunarea Democraţiei şi Martirilor de pe terenul de paradă Yenikapi, construit pe mare, în sudul peninsulei istorice a Istanbulului, a încheiat trei săptămâni de demonstraţii nocturne organizate de susţinătorii lui Erdogan după puciul eșuat. Majoritatea demonstranților s-au adunat duminică fluturând steaguri ale ţării sau bannere pe care scria ”Eşti un dar de la Dumnezeu, Erdogan” sau ”Porunceşte-ne să murim şi o vom face”. Erdogan a promis să scape Turcia de reţeaua clericului Fethullah Gulen, stabilit în Statele Unite, pe ai cărui susţinători din cadrul forţelor de securitate, sistemul judiciar şi serviciul public îi acuză de orchestrarea loviturii de stat.

Deocamdată, Erdogan merge în Rusia, pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin. ”Va fi o vizită istorică. Un nou început. La discuțiile cu prietenul meu Vladimir cred că va fi deschisă o nouă pagină în relațiile noastre bilaterale. Țările noastre au multe lucruri de făcut împreună”, a spus Erdogan într-un interviu publicat duminică de agenția rusă de știri TASS. Cei doi lideri vor discuta problema ridicării embargoului rusesc asupra produselor alimentare, reluarea zborurilor charter, construcția gazoductului TurkStream, situația din Siria și lupta împotriva terorismului. Relațiile dintre cele două țări au fost extrem de tensionate după doborârea unui bombardier rusesc de către aviația turcă, la granița cu Siria, în noiembrie anul trecut. Între timp, profitând de puciul eșuat, președintele turc a declarat că pilotul care a doborât avionul rusesc a acționat din proprie inițiativă, nu la ordinele superiorilor săi.12
Pagina a fost generata in 0.5692 secunde