Exemplar rar de corcitură de grizzly cu urs polar, ucis în Canada

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Exemplar rar de corcitură de grizzly cu urs polar, ucis în Canada

Externe 22 Mai 2016 / 11:18 1697 accesări

Un exemplar extrem de rar de grolar, o corcitură de grizzly cu urs polar, care se crede că este o consecință stranie a fenomenului de încălzire globală, a fost împușcat mortal de vânătorii inuiți în Nunavut, Canada, potrivit Russia Today. Cu forma corpului și trăsăturile de grizzly, dar cu blană albă ca de urs polar, grolarul ucis, un exemplar deosebit de frumos, era unul din cele trei aflate în evidența ecologiștilor din nordul Canadei. Didji Ishalook, în vârstă de 25 de ani, l-a ochit pe bietul urs în timp ce vâna la Arviat și, abia după ce s-a apropiat suficient de el, a observat că, în afară de blana albă, restul trăsăturilor erau de grizzly. Acum, tânărul vrea ca trofeul său să fie împăiat, ca să se fălească cu isprava sa toată viața.

Dave Garshelis, cercetător la Minnesota Department of Natural Resources, a confirmat după ce a văzut poza animalului că este vorba despre un grolar. Specialistul american susține că, în timp, numărul acestor corcituri se va înmulți, întrucât încălzirea globală îi face pe urșii grizzly să avanseze mai sus, în nordul înghețat, împerechindu-se cu urșii albi, polari, ocupanții ”tradiționali” ai acestor regiuni. ”Un urs albinos are ochii deschiși la culoare și nasul roz, ceea ce nu este cazul la un grolar. Acesta este rezultatul împerecherii între un mascul de grizzly și o femelă de urs polar. În cazul împerecherii între un mascul de urs polar și o femelă grizzly, corcitura poartă numele pizzly!“, a explicat cercetătorul american. Acesta a precizat că, anual, 600 de urși polari sunt împușcați în Canada. Numit Nanuq de inuiți, ursul polar este un vânat extrem de valoros pentru aceștia, care folosesc fiecare parte a animalului, cu excepția ficatului, pe care nici câinii nu îl mănâncă, din cauza nivelului toxic de vitamina A.

Ecologiștii, dar și autoritățile canadiene se străduiesc să împiedice vânarea urșilor albi, pentru ca această specie să nu dispară definitiv, afectată atât de fenomenul încălzirii globale, cât și de lăcomia vânătorilor inuiți.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1981 secunde