Federer, cel mai valoros sportiv din lume

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp / ATP

Federer, cel mai valoros sportiv din lume

Sport 28 Octombrie 2016 / 13:40 339 accesări
Tenismenul Roger Federer este evaluat la 36 milioane dolari

Tenismenul Roger Federer este evaluat la 36 milioane dolari

Revista americană „Forbes” a stabilit clasamentul celor mai valoroase branduri sportive, la patru categorii diferite, acestea fiind dominate de New York Yankees (echipe), Roger Federer (sportivi), Super Bowl (evenimente) și Nike (business). În clasamentul celor mai valoroase mărci de sportivi, tenismenul Roger Federer este evaluat la 36 milioane dolari, fiind urmat de baschetbalistul LeBron James (34 milioane), jucătorul american de golf Phil Mickelson (28 milioane) și de regele mondial al sprintului, Usain Bolt (25 milioane dolari). În Top 10 se mai regăsesc, între alții, jucătorul american de golf Tiger Woods (23 milioane) și fotbaliștii Cristiano Ronaldo (19 milioane) și Lionel Messi (15 milioane).

În privința echipelor, cea mai valoroasă marcă este considerată New York Yankees, celebra formație americană de baseball, evaluată la 660 milioane dolari, urmată de echipa de fotbal american Dallas Cowboys (577 milioane) și de echipa de baschet Los Angeles Lakers, care rămâne valoroasă, în ciuda rezultatelor dezamăgitoare din NBA (546 milioane dolari). Echipele europene de fotbal Real Madrid (521 milioane), FC Barcelona (509 milioane) și Manchester United (500 milioane) ocupă la rândul lor poziții bune în acest clasament.

Marea finală a Ligii profesioniste de fotbal american, Super Bowl, este considerată evenimentul sportiv cel mai valoros (630 milioane dolari), în timp ce compania de echipament sportiv Nike domină topul business-ului sportiv, fiind evaluată la 27 miliarde dolari.

Citește și:

Nadal și-a inaugurat propria academie de tenis

Taguri articol


12