Florian Bodog, la reuniunea informală a miniștrilor Sănătății din statele UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Florian Bodog, la reuniunea informală a miniștrilor Sănătății din statele UE
Sănătate 20 Martie 2017 / 15:42 120 accesări 0 comentarii

Ministrul Florian Bodog participă luni, în Malta, la reuniunea informală a miniștrilor Sănătății din statele UE, pe agenda căreia se află subiecte importante de sănătate publică, precum prevenirea obezității în perioada copilăriei, măsuri concentrate pentru combaterea HIV/SIDA, îmbunătățirea accesului la tehnologii inovatoare pentru boli rare, mobilitatea specialiștilor și îmbunătățirea accesului la servicii specializate. Potrivit unui comunicat de presă al MS, în prima sesiune a reuniunii, ministrul român al Sănătății a susținut o intervenție pe tema obezității la copii.

Florian Bodog a avut și o întâlnire bilaterală cu omologul său danez, Karen Ellemann Kloch, cu care a discutat despre măsurile de combatere a obezității la copii și despre relocarea Agenției Europene a Medicamentelor ca urmare a Brexit. Ministrul se va întâlni și cu dr. Zsuzsanna Jakab, directorul regional OMS, cu care va discuta despre situația vaccinurilor, și cu viceministrul bulgar al Sănătății, Ilko Smerdjiev, pe agenda convorbirilor aflându-se accesul la medicamente (exportul paralel) și serviciile medicale de urgență, informează MS.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1923 secunde