Guvernul lucrează la un proiect de lege privind securitatea cibernetică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul lucrează la un proiect de lege privind securitatea cibernetică

27 Septembrie 2016 / 18:10 331 accesări

Președintele Klaus Iohannis a precizat marți că Guvernul lucrează la un proiect de lege privind securitatea cibernetică, urmând ca acesta să fie finalizat până la sfârșitul acestui an, dar să intre în dezbaterea viitorului Parlament.

”Este foarte probabil ca această lege să fie prezentată viitorului Parlament”, a spus Iohannis, la finalul ședinței CSAT, precizând că actualul Legislativ se pregătește de alegeri și se va ocupa mai puțin cu legiferarea.

Iohannis a mai spus că tema securității cibernetice nu trebuie să devină subiect de camapnie electorală, mai ales că în trecut astfel de inițiative au dus la ”discuții”.

Șeful statului a mai susținut că trebuie să ajungem la un nivel de conștientizare în acest domeniu, să înțelegem de ce este importantă securitatea cibernetică.

Foarte multe societăți furnizoare de utilități publice sunt informatizate și ar trebui să se pună problema ce s-ar întâmpla dacă sistemul de apă potabilă dintr-un mare oraș s-a opri în urma unui atac cibernetic. ”Un asemenea incident este teoretic posibil. Este vital să ne protejăm infrastructura ciberentică în toate instituțiile publice”, a mai spus Iohannis.12