Guvernul va adopta un proiect care va permite evacuarea în caz de dezastru

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul va adopta un proiect care va permite evacuarea în caz de dezastru

10 Octombrie 2016 / 12:37 337 accesări

Proiectul de act normativ care va permite evacuarea în cazul unor situații de dezastru va fi adoptat înainte de terminarea mandatului acestui Guvern, a anunțat luni vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

"Lucrăm împreună cu Ministerul Justiției, cu Departamentul pentru Situații de Urgență, luăm și exemple din alte țări să găsim o formulă legislativă care să permită evacuarea pe situații de dezastru, de pericol public", a precizat Vasile Dîncu, răspunzând unei întrebări în contextul Seminarului privind izolarea seismică, care are loc la Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole — Universitatea Tehnică de Construcții București.

Potrivit lui Dîncu, proiectul va fi adoptat "cu siguranță înainte de terminarea mandatului acestui Guvern".

"Urmează să îl punem în transparență publică, probabil (...) spre finalul lunii octombrie, să avem și o dezbatere cu societatea civilă, pentru că este o problemă importantă pentru România. Acordul populației este foarte important. În tot acest timp se lucrează la diverse elemente ale concepției naționale de răspuns față de dezastru", a mai spus Dîncu.

El a subliniat că este necesară și o schimbare de mentalitate în România în privința riscurilor față de dezastre.12