Imnul din fiecare luni, inutil pentru actul educaţional

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe drumul de întoarcere... Pe când şi portretul conducătorului iubit?

Imnul din fiecare luni, inutil pentru actul educaţional

Eveniment 18 Februarie 2012 / 00:00 918 accesări

Încet, dar sigur, România de astăzi începe să semene din ce în ce mai mult cu România din urmă cu peste 20 de ani. De la modul în care sunt adoptate legile de maxim interes pentru populaţie (Legea educaţiei, Legea dialogului social, Legea pensiilor etc.) şi până la fanatismul impunerii sentimentelor patriotice tinerelor generaţii, actuala guvernare seamănă din ce în ce mai mult cu conducătorii din Coreea de Nord. Un exemplu concret care să susţină acest punct de vedere îl constituie avizarea favorabilă, de către Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, a proiectului de lege iniţiat de parlamentarii pedelişti care prevede obligativitatea intonării imnului naţional în şcoli, în fiecare zi de luni, la începutul cursurilor. În condiţiile în care multe unităţi de învăţământ mai au un pic şi se dărâmă, au toaletele în curte şi nu beneficiază de apă curentă, aleşii neamului au preferat să-şi îndrepte atenţia către o iniţiativă legislativă inutilă, care nu face absolut nimic pentru sistemul de învăţământ şi pentru îmbunătăţirea calităţii actului educaţional.

ÎN PREZENT SUNT SUTE DE ŞCOLI LA NIVEL NAŢIONAL CARE SUNT ÎNCHISE DIN CAUZA ZĂPEZILOR. SUNT MII DE ELEVI CARE NU POT VENI LA CURSURI PENTRU CĂ NU AU BANI DE RECHIZITE SAU NU AU ÎMBRĂCĂMINTE DE IARNĂ.

Toate aceste aspecte pălesc însă, în viziunea parlamentarilor pedelişti, în faţa dorinţei preşedintelui Traian Băsescu de a-i auzi pe toţi elevii cântând imnul naţional la începutul orelor. Mai lipseşte doar portretul conducătorului iubit atârnat pe perete pentru ca tabloul din timpul regimului comunist să fie complet!

IMNUL, PENTRU OCAZII FESTIVE „Dacă am ajuns să dăm legi pentru acest lucru, înseamnă că am ajuns foarte rău. Patriotismul tinerelor generaţii nu se creează prin legi, ci prin proiecte benefice pentru ţara noastră şi prin modele pe care copiii noştri să le urmeze”, a declarat vicepreşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar Constanţa, Adrian Topor. El a adăugat că intonarea imnului este binevenită, însă în momente speciale, festive, care să ofere o conotaţie deosebită imnului naţional. „Nu trebuie să depăşim zona festivă, cum ar fi începuturile anului şcolar, festivităţile de premiere. Acesta este scopul pentru care avem imn. Dacă îl cântăm în fiecare zi nu înseamnă că suntem patrioţi sau că suntem mândri că suntem români. Acest sentiment trebuie clădit în timp, prin asocierea cu lucrurile pozitive pe care le realizăm”, a afirmat Topor. Evident, nu aceasta este şi părerea parlamentarilor portocalii, pentru care obligarea elevilor să cânte imnul îi va face să îşi iubească mai mult ţara, chiar dacă învaţă în condiţii demne de evul mediu, nicidecum de începutul mileniului III. Amintim că membrii Comisiei de învăţământ a Camerei Deputaţilor au avizat favorabil, în prezenţa ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, iniţiativa legislativă care prevede obligativitatea intonării imnului naţional în şcoli, în fiecare zi de luni, la începutul cursurilor. La şedinţă au participat doar reprezentanţii coaliţiei, lucrările fiind conduse de deputatul PDL Cătălin Croitoru.



12