Lumina care ne face frumoşi...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Epilarea cu lumină intens pulsata - medicina aduce soluţii în domeniul cosmeticii

Lumina care ne face frumoşi...

Monden 18 Noiembrie 2006 / 00:00 651 accesări

Folosirea luminii în vindecarea diferitelor afecţiuni are o lungă istorie. Din timpurile civilizaţiilor antice, au început să fie cunoscute efectele benefice ale luminii solare. În prezent, oamenii de ştiinţă au obţinut rezultate spectaculoase din experimentările diverselor forme ale luminii în interesul sănătăţii şi frumuseţii.

În Egipt, Grecia şi India, lumina solară era întrebuinţata în scopuri medicale. În secolul V i.Hr., Hipocrate a descris folosirea luminii în tratarea diferitelor boli. În urmă cu 100 de ani, medicul danez Niels Ryberg Finsen şi-a folosit propriul aparat de terapie cu lumină pentru a trata anumite afecţiuni ale pielii. În 1903, i-a fost decernat Premiul Nobel, pentru cercetarea sa în domeniul terapiei cu lumină.

Cum acţionează lumină pentru sănătate?

Iată o primă nedumerire care ne vine în minte atunci când ne referim la acest subiect. Specialiştii au căutat şi au găsit deja răspunsul.

Lumina intens pulsata este folosită nu doar la epilarea progresiv-definitiva ci, conform setării făcute pe aparat, se poate utiliza şi pe fată, pentru reîntinerirea pielii. Procesul se petrece în profunzime, unde sunt stimulate funcţiile naturale ale organismului de producere a colagenului şi elastinei - substanţele responsabile de "calitatea" pielii.

Lumina determină la nivelul structurilor moleculare procese

fotochimice de activare moleculară care fac ca în final membrana mitocondriei să elibereze ATP-ul - piatra de construcţie a energiei moleculare. În acest fel, lumina accelerează procesele regeneratoare şi îmbunătăţeşte absorbţia de oxigen în ţesuturi, stimulând în primul rând sistemul imunitar (de apărare) al organismului. Aceste procese de activare moleculară sunt dependente de incidentă lungimii de undă şi de energia luminii.

Aşadar, lumina intens pulsata (LPI) este utilizată cu succes în domeniul cosmeticii pe două direcţii - pentru epilarea progresiv-definitiva şi pentru reîntinerirea tenului.

La Centrul de Medicină Estetică şi Funcţionala Hera Bod Care, tratamentele cu lumina intens pulsata sunt efectuate numai de specialişti şi numai cu suport medical.

Taguri articol


12