Manchester City, echipa cu cele mai mari venituri din ediția trecută a Ligii Campionilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Manchester City, echipa cu cele mai mari venituri din ediția trecută a Ligii Campionilor

Sport 02 Noiembrie 2016 / 16:27 368 accesări
Jucătorii de la Manchester City au umplut conturile clubului grație evoluțiilor din ediția trecută a Ligii Campionilor

Jucătorii de la Manchester City au umplut conturile clubului grație evoluțiilor din ediția trecută a Ligii Campionilor

Manchester City este echipa care a realizat cele mai mari venituri în ediția trecută a Ligii Campionilor, în care gruparea engleză a atins faza semifinalelor, depășind-o pe câștigătoarea trofeului, Real Madrid, conform datelor prezentate într-un raport al UEFA. Cele 32 de participante la faza grupelor Champions League 2015-2016 și cele 10 echipe eliminate în play-off au împărțit peste 1,345 miliarde euro din partea UEFA, cu 315 milioane euro mai mult comparativ cu sezonul precedent.

Astfel, City a primit în total 83,85 milioane euro pentru participarea la Liga Campionilor în sezonul trecut, în timp ce Real Madrid a încasat doar 80,87 milioane euro, cele două echipe fiind urmate de campioana Italiei, Juventus Torino, care a obținut 72,26 milioane euro, chiar dacă nu a reușit să treacă de faza optimilor de finală. Pe poziția a patra în ierarhia veniturilor s-a clasat formația franceză Paris Saint-Germain, cu 70,8 milioane euro.

Raportul explică faptul că fiecare club a primit câte 12 milioane euro pentru participarea la faza grupelor, la care s-au adăugat primele pentru victoriile sau remizele obținute, plus bonusurile pentru accederea în fiecare dintre fazele următoare.

La aceste plăți s-au adăugat sumele încasate „în conformitate cu valoarea pieței naționale de televiziune, alocată fiecărui club în parte”, se arată în raportul dat publicității de UEFA. Această valoare de piață variază foarte mult, existând diferențe enorme între cluburile din vestul Europei și cele din est. Astfel, Juventus a încasat 52,93 milioane euro, Manchester City a primit 46,92 milioane euro, iar Real Madrid 29,03 milioane euro, în timp ce FC Astana, campioana Kazahstanului, a primit doar 1,29 milioane euro, iar cluburi precum Șahtior Donețk, ȚSKA Moscova sau Dinamo Kiev au primit sub 5 milioane euro.12