Mircea Dobre s-a înscris în partidul lui Ponta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mircea Dobre s-a înscris în partidul lui Ponta

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe: "Este un gest josnic, mizerabil, este un act de trădare"
Politică 23 Mai 2018 / 18:54 4964 accesări
Mircea Dobre, alături de noul său șef de partid - loialități uitate și acum brusc reactivate

Mircea Dobre, alături de noul său șef de partid - loialități uitate și acum brusc reactivate

Deputatul constănțean Mircea Dobre, fost ministru al Turismului în guvernele conduse de Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, a plecat din PSD și s-a înscris în Pro România fără ca ceva să anunțe această mișcare. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute la Constanța de fondatorul Pro România, fostul premier Victor Ponta. De altfel, Ponta a anunțat că în partidul său s-au înscris zece membri ai Legislativului, motiv pentru care intenționează să înființeze un grup parlamentar.

„La ora actuală, un singur om din România a confiscat Guvernul și Parlamentul României și realizează proiecte de lege în interes personal. Cred că nu s-a întâmplat niciodată în istoria democrației de 30 de ani în România ca un singur om să facă acest lucru! Trebuie să ne dea de gândit dacă trebuie să se mai întâmple așa ceva pe viitor! Suntem o democrație tânără, dar în loc să performăm, noi din ce în ce mai mult ne adâncim într-o structură împotriva românilor în acest moment! Poate că unii din colegii din PSD pot să spună că sunt trădător sau traseist politic. Provin dintr-un partid care este la guvernare și merg alături de un om cu care am construit de fiecare dată! (…) Cât am fost ministru, au fost foarte bune legile pe care le-am inițiat, acum am aflat că acele ordonanțe sunt întoarse în comisii, pentru că niște oameni au interese care trebuie duse la capăt! O să vă țin la curent, de săptămâna viitoare, despre ce este vorba! Vor fi afectați cei care se ocupă de turism… cred că este un subiect foarte important… Chiar îmi doresc să văd colegii din comisia de industrii, a cărui președinte este domnul Iulian Iancu, deputat PSD de Constanța, primul ales pe listă, cum va conduce acea ședință, privind Ordonanța 15/2017, referitoare la organizațiile de management al destinațiilor. Nu am nimic cu nimeni de la PSD Constanța! Cei care sunt la conducerea țării nu sunt de la PSD, o mare parte sunt de la PDL, inclusiv domnul ministru al Turismului, tatăl său a fost PDL-ist de marcă, primar al Sibiului! S-a reactivat vechea gardă a PDL! PSD a fost confiscat! Eu nu am plecat după 19 ani din cauza cuiva de la Constanța! Am plecat din cauza modului în care este condusă România în acest moment!”, a spus Mircea Titus Dobre plin de emfază, uitând că din poziția de purtător de cuvânt al PSD Constanța nu prea a reușit să glăsuiască altceva decât replici de genul "nu știu", uitând că și tatăl său este un membru de vază al PSD, grație căruia a ajuns pe nesperate culmi.

Despre marele secret al mutării lui Dobre jr. cu arme și bagaje în barca unui alt partid și despre loialitățile uitate și acum brusc reactivate ale lui Mircea Dobre, preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, spune că nu a avut nici cea mai mică idee.

Stroe a avut o reacţie virulentă la adresa mai tânărului său fostcoleg de partid, pe care dealtfel, l-a creditat cu multă încredere și funcții, declarându-se dezamăgit şi trădat: "Este o surpriză totală. Este un gest extrem de urât din partea lui. În această familie a PSD Constanţa, Dobre a fost respectat şi ascultat de fiecare dată când a avut ceva de spus la şedinţele de partid."(...)"Acest partid i-a oferit (lui Mircea Dobre jr. - N.R.) două mandate de deputat şi recomandarea pentru postul de ministru al Turismului. E o mare dezamăgire (plecarea lui Mircea Titus Dobre la Pro România - N.R.), este un gest josnic, mizerabil, este un act de trădare. Pentru Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa, el este un trădător", a declarat Felix Stroe. "El nu are ce să reproşeze partidului şi nu are nici cea mai mică justificare pentru gestul său. Să se supere pe el, că poate atunci când a fost ministru nu toate lucrurile au fost întotdeauna bune. La fel şi eu, când nu am mai fost ministru, nu am fost supărat pe partid, ci pe mine, că nu am reuşit să fac toate lucrurile bine", a continuat Felix Stroe.12
Pagina a fost generata in 0.112 secunde