Moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, a trecut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poziția Senatului față de cel mai controversat ministru al Guvernului Moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, a trecut
Politică 09 Decembrie 2019 / 18:24 1999 accesări 1 comentariu

Senatorii au adoptat, luni, moţiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanţe Florin Cîţu. Moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” şi două abţineri. Votul a fost unul secret, electronic. Potrivit regulamentului Senatului, moţiunea simplă exprimă poziţia Senatului într-o anumită problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Astfel, moţiunea simplă nu obligă demiterea ministrului. Moţiunea simplă depusă la adresa ministrului de Finanţe a fost iniţiată de PSD şi a avut ca titlu; „Guvernare PNL - numele tău este austeritate”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-a solicitat premierului Ludovic Orban să îl demită „de urgenţă” pe Florin Cîţu, după ce Senatul a adoptat moţiunea simplă la adresa ministrului de Finanţe.

„Cîţu - demisia! În Senat, a trecut astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor. PNL nu a înţeles semnalul de alarmă pe care l-a primit atunci când Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Cîţu pentru a fi ministrul Finanţelor. În nicio lună de zile, acest om a îndatorat România cu 10 miliarde de lei, a prăbuşit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar şi vrea să vândă cele mai profitabile companii naţionale pentru a-şi acoperi incompetenţa. Este un ministru iresponsabil care deja a făcut mult rău României. Trebuia oprit! Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgenţă! Nu există altă soluţie!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Ludovic Orban a anunţat însă, luni, după votul din Senat, că nu îl va demite pe ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, chiar dacă Senatul a adoptat moţiunea simplă la adresa ministrului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1178 secunde