Piraţii lovesc din nou! Au capturat 12 persoane de pe MV Glarus

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Piraţii lovesc din nou! Au capturat 12 persoane de pe MV Glarus

Externe 23 Septembrie 2018 / 15:45 1111 accesări

Piraţii au răpit 12 persoane de la bordul unei nave elveţiene, de pe coasta Nigeriei, scrie Sky News. Nava MV Glarus transporta grâu între Lagos şi Port Harcourt, un oraş portuar din sudul Nigeriei. Piraţii au pătruns la bord când nava se afla la 45 de mile nautice de insula Bonny. Piraţii au răpit 12 dintre cei 19 membri ai echipajului. Massoel Shipping, care operează nava MV Glarus, a comunicat: „Compania lucrează cu autorităţile şi specialiştii pentru a-i elibera rapid şi în siguranţă pe cei capturaţi”. Firma nu a dat informaţii privind naţionalităţile celor răpiţi, dar Ministerul de Externe al Elveţiei a comunicat că niciuna dintre persoane nu era elveţiană.

Răpirile sunt o problemă majoră în Nigeria, mai ales în zona Deltei Niger, acolo fiind principala sursă a ţării de ţiţei. Anul trecut au avut loc zece luări de ostatici în apele nigeriene.

Duminică, autoritatea maritimă din Nigeria a precizat naţionalităţile marinarilor răpiţi: şapte sunt sunt din Filipine şi câte unul din Slovenia, Ucraina, România, Croaţia, respectiv Bosnia-Herţegovina, relatează Reuters.

Vezi şi: Atentat la siguranţa naţională: Preşedintele CCR, aproape de linşaj. Prima reacţie a lui Dorneanu

Ministerul de externe al Elveţiei a fost "informat de atacul asupra navei Glarus, sub pavilion elveţian, în drum de-a lungul coastelor nigeriene", arată un comunicat remis AFP.

Autorităţile elveţiene sunt în contact cu armatorul, a adăugat aceeaşi sursă, fără a furniza mai multe detalii. Conform presei elveţiene, nava transporta grâu de la Lagos la Port Harcourt, în sudul Nigeriei.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2385 secunde