Ploaie şi caniculă! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ANM Ploaie şi caniculă! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Vremea 10 Iunie 2019 / 17:47 2006 accesări 0 comentarii

Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), prognozează pentru următoarele două săptămâni (10 - 23 iunie) o încălzire accentuată a vremii şi, implicit, valori termice maxime de 32 - 34 de grade. Ei atrag însă atenţia că, în unele regiuni, însă fenomenul de instabilitate atmosferică va continua să se manifeste aproape zilnic, în anumite perioade orare.

În Dobrogea, vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 12 - 17 iunie, când valorile maxime se vor situa, în medie, între 30 şi 32 de grade. În restul intervalului, regimul termic diurn va depăşi doar uşor normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 28 de grade. Mediile minimelor termice vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 13 - 19 iunie. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala aproape în fiecare zi.

La munte, în prima săptămână, vremea se va încălzi, astfel că, în weekend, media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 22 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 11 şi 13 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea foarte uşor, cu medii de 1 - 2 grade faţă de intervalul anterior atât la maxime, cât şi la minime. Temporar, vor fi averse în fiecare zi, posibil mai însemnate cantitativ în a doua parte a intervalului.

Estimările sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading (Anglia).

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.231 secunde