Președintele ales al CJC, adus cu targa la instanță și amendat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Președintele ales al CJC, adus cu targa la instanță și amendat

Justiție 02 Iunie 2016 / 13:08 994 accesări
Nicușor Constantinescu a fost amendat de patru ori de magistrații Curții de Apel Constanța, pentru că... se simte prea rău pentru a fi audiat

Nicușor Constantinescu a fost amendat de patru ori de magistrații Curții de Apel Constanța, pentru că... se simte prea rău pentru a fi audiat

Deși starea lui de sănătate se agravează văzând cu ochii, președintele ales al Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicușor Constantinescu, este plimbat între instanțele din București și Constanța. El a fost dus cu ambulanța joi, 2 iunie, la Curtea de Apel București, unde era programată audierea sa în dosarul privind măsurile inițiate de el pentru prevenirea deșertificării în județ. Judecătorii nu au ținut cont de faptul că Nicușor Constantinescu este grav bolnav și au insistat ca el să fie adus la instanță și audiat.

AMENDAT DE PATRU ORI

Ajuns în sala de judecată, președintele ales al CJC le-a explicat magistraților că nu se simte bine și că nu este în stare să dea declarații. În acel moment, judecătorii i-au impus să semneze un document în care se specifică faptul că nu vrea să fie audiat deloc în dosarul perdelelor forestiere. Constantinescu a refuzat să semneze documentul respectiv și a cerut să se acorde un nou termen pentru a depune mărturie. Magistrații nu au fost de acord, ba chiar l-au amendat pe Nicușor Constantinescu de patru ori, cu câte 1.000 de lei, pentru că au considerat că a ridicat tonul și nu a respectat regulile de conduită în sala de judecată. Pentru că a considerat încă o dată că i s-a încălcat dreptul la apărare, Constantinescu a cerut recuzarea judecătorului Ana Maria Trancă, din acest caz. Această solicitare a fost respinsă din prima, motivul fiind halucinant. Potrivit unor surse, cei care au analizat cererea de recuzare au considerat că aceasta „este formulată exclusiv pentru tergiversarea cauzei”. La un moment dat, medicii care l-au însoțit pe Nicușor Constantinescu au intrat în sală pentru a-i acorda îngrijiri. Pentru că ambulanța de la Penitenciarul-Spital Poarta Albă nu era dotată corespunzător, la Curtea de Apel București a mai sosit un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

SUSPENDAT DIN FUNCȚIE

Tot joi, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a semnat ordinul de suspendare din funcția de președinte CJC în cazul lui Nicușor Constantinescu. Prefectul a declarat că a luat această decizie după ce a primit de la Curtea de Apel Constanța hotărârea din 20 mai prin care s-a decis arestarea preventivă a lui Constantinescu. Amintim că, la începutul acestei săptămâni, Nicușor Constantinescu a intrat în greva foamei, refuzând și tratamentul medical, în semn de protest față de faptul că judecătorii insistă să îl aducă forțat la instanțele din Constanța și București, punându-i viața în pericol.

Citește și:

Constantinescu, suspendat din funcția de președinte al CJC

Constantinescu va fi târât în instanță cu echipă medicală cu tot

Constantinescu, arestat pentru că... este bolnav!12