Revine starea de urgență în câteva țări europene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Revine starea de urgență în câteva țări europene

Externe 29 Septembrie 2020 / 08:43 1660 accesări
Praga

Praga

Slovacia şi Republica Cehă vor declara fiecare starea de urgenţă în această săptămână pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunţat separat premierii celor două ţări care au înregistrat o puternică revenire a cazurilor de contaminare.

Portul măştii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior. Slovacia, țară cu 5,4 milioane de locuitori, au înregistrat mai puțin de 50 decese din cauza coronavirusului.

Șeful guvernului slovac, Igor Matovic a declarat că situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adopte măsuri foarte radicale şi foarte îndrăzneţe.
Măsurile ar urma să fie adoptate de guvern miercuri, fiind a doua oară când se declară starea de urgență de la începutul pandemiei.


Premierul ceh, Andrej Babis, a anunţat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgenţă.

Astfel, Restaurantele, barurile şi cafenelele vor închide la orele 22.00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască.

Taguri articol


12