S-a activat codul roșu! Drumuri închise și localități izolate în sud-estul țării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a activat codul roșu! Drumuri închise și localități izolate în sud-estul țării
Administrație 06 Ianuarie 2017 / 08:00 6248 accesări 0 comentarii

Viscolul a lovit din plin județul Constanța. Din cauza urgiei, mai multe drumuri județene și naționale din județ au fost închise. Zeci de localități sunt izolate și ca peisajul apocaliptic să fie complet, din cauza căderilor mai multor linii de curent electric, mii de locuitori au rămas fără apă potabilă în plin viscol. Cam așa se poate descrie primul episod de viscol din această iarnă din Constanța.

Deși inițial meteorologii au emis cod portocaliu de viscol și ninsori, la ora 08.30, specialiștii au schimbat avertizarea în cod roşu pe viscol pentru judeţele Buzău, Brăila, Vrancea, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Tulcea.

Codul roșu este valabil pentru cele șapte județe după cum urmează:

- județele Constanța și Tulcea până la ora 18:00;

- județul Vrancea până la ora 16:00;

- județele Buzău și Brăila până la ora 16:00;

- județele Ialomița și Călărași până la ora 13:00.

În zonele vizate se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit autorităților, pe DN 2A intre localitatile M Kogălniceanu și Oituz sunt 20 de autoturisme blocate ca urmare a deraparii unora dintre ele și de asemenea pe DJ 222 sunt 6 autoturisme blocate intre localitatile M Kogălniceanu și Cuza Vodă.

Se acționeaza cu mijloace de la drumurile naționale și județene.

Circulația rutieră pe autostrada A2, București – Constanța, a fost oprită informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

CEA MAI MARE PANĂ DE CURENT DIN JUDEȚUL CONSTANȚA DIN ULTIMII 10 ANI

Din cauza viscolului, mai multe cabluri de electricitate au fost puse la pământ și, astfel, 75 de localități din județul Constanța au rămas fără curent electric. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru situații de Urgență Dobrogea a declarat în această dimineață că trei sferturi din localitățile județului Constanța au rămas fără curent electric din cauza vremii nefavorabile. Sunt zeci de mii de oameni afectați. Echipele ENEL intervin de la ora 4 dimineață, însă vântul puternic le îngreunează intervenția.

De asemenea, cartierele Brătianu, Kilometru 4-5 și Poarta 6 din municipiul Constanța au rămas fără curent electric.

IATĂ ZONELE ȘI LOCALITĂȚILE AFECTATE DE CODUL ROȘU DE VISCOL

Sud-estul jud. Buzău, jumătatea sudică a jud. Brăila, jumătatea sud-vestică a jud. Tulcea, vestul jud. Constanța, cea mai mare parte a jud. Ialomița și Călărași; - Județul Buzău: Pogoanele, Brădeanu, C.a. Rosetti, Cilibia, Florica, Glodeanu Sărat, Glodeanu-Siliștea, Largu, Luciu, Padina, Rușețu, Scutelnici, Smeeni; - Județul Brăila: Făurei, Ianca, Însurăței, Bărăganul, Berteștii de Jos, Bordei Verde, Ciocile, Cireșu, Dudești, Frecăței, Gropeni, Mărașu, Mircea Vodă, Roșiori, Stăncuța, Surdila-Găiseanca, Surdila-Greci, Traian, Tufești, Ulmu, Unirea, Victoria, Viziru, Zăvoaia; - Județul Ialomiţa: cea mai mare parte a județului; - Județul Constanța: Cernavodă, Hârșova, Adamclisi, Aliman, Ciobanu, Cogealac, Crucea, Gârliciu, Ghindărești, Horia, Ion Corvin, Lipnița, Mircea Vodă, Oltina, Pantelimon, Peștera, Rasova, Saligny, Saraiu, Seimeni, Siliștea, Târgușor, Topalu, Tortoman, Vulturu; - Județul Călărași: Călărași, Budești, Fundulea, Lehliu Gară, Alexandru Odobescu, Belciugatele, Borcea, Cuza Voda, Dichiseni, Dor Mărunt, Dorobanțu, Dragalina, Dragoș Vodă, Frăsinet, Grădiștea, Gurbănești, Independența, Jegălia, Lehliu, Luica, Lupșanu, Mânăstirea, Modelu, Nana, Nicolae Bălcescu, Perișoru, Roseți, Sărulești, Sohatu, Ștefan cel Mare, Ștefan Vodă, Tămădău Mare, Ulmu, Unirea, Vâlcelele, Valea Argovei, Vasilați, Vlad Țepeș; - Județul Tulcea: Babadag, Baia, Beidaud, Casimcea, Cerna, Ciucurova, Dăeni, Dorobanțu, Hamcearca, Horia, Izvoarele, Mihai Bravu, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Ostrov, Peceneaga, Sarichioi, Slava Cercheză, Stejaru, Topolog, Turcoaia.

MAI MULTE TRENURI SUNT ANULATE

Autoritățile au decis anularea mai multor trenuri din și către zonele afectate de viscolul puternic. Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web (http://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web)
Dacă sunteţi deja în tren accesaţi de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe informatii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

AUTORITĂȚILE IAU ÎN CALCUL ÎNCHIDEREA UNOR STRĂZI DIN MUNICIPIUL CONSTANȚA

Din cauza viscolului puternic, și pentru a interveni pe străzile cu probleme, municipalitatea ia în calcul să închidă circulația rutieră pe străzile afectate de troiene.

MAȘINI BLOCATE PE AUTOSTRADA SOARELUI

Un microbuz în care de aflau nouă persoane a rămas blocat pe A2, după ce autostrada a fost închisă. Alături de microbuz erau şi alte maşini, acestea deplasându-se, în prezent, în coloană controlată, însoţite de poliţişti, către ieşirea de pe A2.

Microbuzul nu a mai putut înainta de la kilometrul 77 din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, acesta având nouă pasageri. Tot pe autostradă au rămas blocate şi alte maşini, echipaje ale poliţiei rutiere intervenind pentru a conduce autoturismele către ieşirea de pe A2.

COPACI CĂZUȚI ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA

Din cauza viscolului puternic, 11 copaci au căzut pe carosabil blocând circulația constănțenilor și au avariat 5 autoturisme. La fața locului intervin echipaje Direcției de Gospodărire Comunală, Serviciul Spații Verzi.

PANOURI PUBLICITARE AVARIATE ÎN CONSTANȚA

Potrivit autorităților locale, în municipiul Constanța, aproximativ 30 de panouri publicitare au fost avariate parțial sau total de furtună.

MILITARII, LA DATORIE

Militari ai Brigăzii 9 Mecanizate “Mărășești”din Constanța intervin, la această oră, pentru înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă din zona Dobrogei.

Astfel, la solicitareaCentrului Național de Conducere Integrată, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, o grupă de militari acționează cu un camion DAC 6x6 și cu un autotrailer ”Tatra” pe DN 2A, între localitățile Ovidiu și Nicolae Bălcescu, pentru degajarea căii de acces și deblocarea unor autocamioane rămase înzăpezite.

S-A REINSTITUIT CODUL GALBEN DE VISCOL ÎN SUD-ESTUL ȚĂRII?

Noul ministru de Interne, Carmen Dan, a anunțat în ședința de Guvern că nu mai este niciun județ sub cod roșu de viscol și ninsori și că în opt județe, printre care și Constanța, s-a trecut la codul galben

La scurt interval de timp directorul ANM Florina Georgescu a contrazis informațiile prezentate de ministrul de Interne afirmând că avertizarea cod roșu de viscol se menține pentru Constanța până la ora 18.00.

ALARMANT! 90 DE PERSOANE AU FOST SALVATE DIN NĂMEȚI DE AUTORITĂȚILE CONSTĂNȚENE

Cu toate că autoritățile au făcut apel în nenumărate rânduri la populație să nu plece la drum din cauza viscolului puternic, iată că, totuși, mulți au ignorat apelurile autorităților și s-au aventurat la drum. Numai că drumul lor a fost foarte scurt și au rămad blocați în nămeți. Astfel că, spre exemplu, pe drumul dintre Constanța și Valu lui Traian, echipele de intervenție ale ISU „Dobrogea” au scos din nămeți nu mai puțin de 90 de persoane din trei autocare, șase microbuze și 15 autoturisme. Dacă în cazul unora mașinile au fost deblocate, în cazul altora nu s-a putut face nimic și au fost nevoiți să își părăsească autoturismele. Autoritățile județene fac apel la populație încă o dată să evite deplasările inutile prin care își pot pune viața în pericol.

Reprezentanții ISU mai spun că pe stradă s-a format strat de zăpadă de 25-30 cm iar vizibilitatea este zero.

Tot reprezentanții ISU au mai scos din nămeți pe drumul Constanța - Valu lui Traian un tir, trei autoturisme și un microbuz cu 29 de persoane.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.21 secunde