S-a stins profesorul Viorica Iancu, soția actorului Lucian Iancu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a stins profesorul Viorica Iancu, soția actorului Lucian Iancu
Educație 13 Ianuarie 2019 / 10:42 2852 accesări 3 comentarii
Profesor Viorica Iancu

Profesor Viorica Iancu

În primele ore ale zilei de duminică, 13 ianuarie, 2019, s-a stins din viață Viorica Iancu, distinsă profesoară de limba englezăcu o excepțională reputație în Constanța.

Nascută pe 20 septembrie 1946 la Mediaș, județul Sibiu, Viorica Iancu a încheiat studiile liceale în orașul natal și a absolvit apoi cursurile Facultății de Filologie a Universității din București, Secția engleză - română. Și-a început cariera didactică la Școala Generală nr. 26 din Constanța, apoi a continuat-o la Școala Generală nr. 30 (astăzi Școala Gh. Țițeica), până când s-a pensionat.

Un suflet mare, o persoană distinsă și cultivată, era caldă și prietenoasă cu elevii, colegii sau cu parinții. O prietenă minunată și de încredere,iubită de multe generații de copii, cărora le-a predat limba engleză dincolo de rigoarea manualului și dogma sistemului de până în 1990. Un om stoic, care a traversat cu putere și multă demnitate, alături de fiica sa, Nadia, anii grei în care soțul său, actorul Lucian Iancu, a fost închis în vremea comunismului.

Dumnezeu să o odihnească în pace!Pagina a fost generata in 0.2862 secunde