Strategia salarizării: mai facem o strategie…

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România, țara eternei reforme

Strategia salarizării: mai facem o strategie…

Politică 22 Aprilie 2016 / 12:57 589 accesări

Premierul Dacian Cioloș: "Redemarăm procesul de elaborare al OUG pentru salarizarea bugetară cu accent pe baza grilei"

Premierul Dacian Cioloș:

Ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru: "Noi enunțăm astăzi în Consiliul Național Tripartit niște principii, iar de luni, de la ora 9,00, îi invităm pe partenerii sociali să discutăm pe ele, să lucrăm cot la cot" (q.e.d.)

Ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru:

La scurt timp după ce a fost învestit în funcție, președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat că boala principală a Învățământului românesc este reformita cronică. O afirmație cât se poate de realistă, dar, din păcate, cu o vedere extrem de îngustă. Boala respectivă este una transmisibilă și endemică, dacă luăm în considerare că nu afectează doar Educația, ci toate domeniile de activitate ale societății românești (poate doar sistemul energetic a scăpat, dar el a fost imunizat în timp de „băieții deștepți“). Un exemplu al reformitei este și saga "noii" legi a salarizării unitare, care de 6 (șase) ani este pasată între guverne, fie ele de dreapta, de stânga sau "tehnocrate". Legea a fost votată în 2010, dar aplicarea ei a fost permanent amânată. Anul acesta, Executivul a promovat o ordonanță menită să facă lumină în salariile bugetarilor. Inițiativa nu a fost suficient de bună și nu a făcut decât să ducă la enervarea sindicatelor și la demisia ministrului Muncii, Claudia-Ana Costea. Vineri, Guvernul a anunțat, prin premierul Dacian Cioloș și noul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru, că se apucă să facă un nou proiect de lege, care va pune accent pe baza grilei de salarizare. Dacă vreți noi dovezi privind eterna REformă din țara noastră, acestea se regăsesc cu prisosință în cuvintele folosite de premier, care a anunțat că se pregătește să REseteze cadrul de lucru și să REdemareze procesul de elaborare a noii Ordonanțe de Urgență privind salarizarea. Un atare discurs ar putea fi continuat la infinit. De exemplu: premierul ar putea să REvadă activitățile subordonaților săi care REvizuiesc cadrul legislativ în scopul REvoluționării sistemului de a cărui REorganizare depinde REluarea trendului pozitiv al tuturor domeniilor de activitate. După cum știm cu toții, nu de cuvinte mari ducem lipsă...

Dragoş Pîslaru a preluat luni portofoliul Muncii, după ce Ana Costea a demisionat din funcţia de ministru al Muncii pe fondul conflictului cu sindicatele, generat de proiectul de ordonanţă privind salarizarea bugetarilor. În aceeași zi, Iohannis i-a comunicat noului ministru că situaţia salarizării bugetarilor e complicată şi că speră ca Pîslaru și Guvernul să găsească o soluţie care "realmente îmbunătăţeşte situaţia". De cealaltă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că social-democraţii iau în calcul să depună un proiect de lege a salarizării bugetarilor, după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor sindicate care s-ar fi arătat nemulţumiţi de noul ministru al Muncii, Dragoș Pîslaru. Cu alte cuvinte, PSD pregătește o nouă formă de REformă.

Sublim...

Taguri articol


12