Testul organizării unui eveniment de talie mondială, trecut cu brio la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Testul organizării unui eveniment de talie mondială, trecut cu brio la Constanţa

Administrație 04 Septembrie 2007 / 00:00 713 accesări

Examenul organizării unui eveniment de talie mondială precum Class 1 Romanian Grand Prix a fost trecut cu brio de aparatul executiv al Primăriei Constanţa. Direcţia de Servicii Publice din cadrul Primăriei a participat direct, prin acţiunile Serviciului Trafic Rutier, la activităţile menite să asigure bunul mers al evenimentelor conexe concursului de Formula 1 pe apă. Directorul DSP, Ion Pilat, a declarat că toate activităţile din Mamaia, desfăşurate de Direcţia pe care o conduce, au avut la bază deciziile luate în cadrul şedinţelor din ultima perioadă ale Comisiei de Circulaţie, cu respectarea tuturor avizelor acestui organism tehnic consultativ. „Tot ceea ce am făcut are la bază planul de acţiune siguranţă şi salvare pus la punct de organizatorii evenimentului, Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa, instituţii care au participat îndeaproape la buna desfăşurare a concursului de ambarcaţiuni şi a activităţilor conexe acestuia”, a declarat Pilat.

Pentru asigurarea securităţii piloţilor şi spectatorilor şi pentru deplasarea rapidă a ambulanţelor în caz de nevoie, Serviciul Trafic Rutier a amenajat în Mamaia o bandă de urgenţă cu ajutorul a 800 de balize reflectorizante, cu suporţi de cauciuc, achiziţionate de Consiliul Local Municipal pentru întreaga perioadă de desfăşurare a concursului acvatic. „Pe această bandă au circulat în condiţii optime forţele de ordine, Poliţia şi Jandarmeria, dar şi ambulanţele. Banda de urgenţă a fost creată pe banda a treia a ambelor sensuri de mers de pe artera rutieră principală a staţiunii, cu blocarea nodurilor de întoarcere de la Dorna, Savoy şi Rex şi a fost menţinută prin dubla participare a agenţilor de pază şi poliţiştilor de la Rutieră”, a afirmat Ion Pilat. El a subliniat faptul că, pentru asigurarea siguranţei, Jandarmeria Constanţa a pus la dispoziţia organizatorilor 500 de metri liniari de gard de protecţie şi echipaje care să deservească aceste garduri de protecţie. Activităţile specifice asigurării siguranţei rutiere şi pietonale în staţiune au fost organizate de municipalitate, cu contribuţia importantă a Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei. „Ne bucură pe toţi faptul că pe întreaga perioadă de desfăşurare a Class 1 Romanian Grand Prix nu au fost înregistrate în staţiune nici accidente umane şi nici pagube materiale în urma unor accidente rutiere. Din experienţa acestui sezon au rezultat unele mici neconcordanţe legate de colaborarea dintre agenţii de pază şi poliţiştii de la Rutieră în ce priveşte ocuparea dispozitivelor de pază din staţiune. Au fost mici probleme legate şi de asigurarea din timp a hranei personalului destinat activităţilor de pază din staţiune, astfel încît au apărut mici disfuncţii în asigurarea pazei”, a mai declarat Pilat.

Pentru anul viitor, conducerea DSP propune îmbunătăţirea acestor servicii prin înfiinţarea unui dispecerat comun din care să facă parte toate instituţiile implicate în organizarea Grand Prix-ului. „Pentru o mai bună comunicare, dorim să fim alături de factorii de decizie din celelalte instituţii implicate în aceste acţiuni, pentru a reacţiona cît mai prompt la orice situaţie neplăcută care poate să apară, independent de dorinţa noastră şi de măsurile de siguranţă pe care le adoptăm. Ne bucurăm că anul acesta niciunul din elementele de dotare urbană amplasate în Mamaia pe perioada desfăşurării concursului nu a fost deteriorat sau substras, graţie eficienţei dispozitivelor de pază din Mamaia”, a spus Pilat.



12