Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Ora de iarnă este cea standard

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Ora de iarnă este considerată cea standard

Social 17 Octombrie 2021 / 09:49 977 accesări

S-a trecut deja deechinocțiul de toamnă, durata de lumină a unei zile se micșorează din ce în ce mai mult.

Trecerea la ora de iarnă 2021 se va face în ultimul weekend din luna octombrie, astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, între 30 și 31 octombrie 2021, românii trebuie să-și dea ceasurile înapoi cu o oră.

Pentru a seta ceasurile la ora corectă, de exemplu ora 4:00 va deveni ora 3:00. Acest lucru înseamnă mai exact că ziua de 30 octombrie 2021 va avea 25 de ore și nu 24, așa cum se întâmplă în mod normal.

Schimbarea orei are loc de două ori pe an, în martie și în octombrie. În luna martie se trece la ora de vară, iar ceasul se dă cu o oră înainte.

Ora de iarnăeste ora legală oficială standard, de multe ori doar ora oficială, legată de conceptul de oră astronomică, folosită în mod normal în majoritatea țărilor sau teritoriilor, în special în emisfera nordică, acoperind calendaristic, de obicei, perioada cuprinsă între lunile octombrie a unui an și aprilie a anului următor.

Ora de iarnă este numită astfel prin contrast cu ora de vară, al cărei scop este folosirea din plin, cât mai mult timp posibil, a luminii Soarelui, prin mutarea înapoi a orei oficiale cu o oră. Cel care s-a gândit prima dată la posibilitatea introducerii acestui tip de orar convențional a fost un neo-zeelandez pe numele Hudson, în 1898. (wikipedia).

Anul 2021 ar putea fi ultimul an în care se mai face trecerea la ora de iarnă. Parlamentul European a votat în luna martie a anului 2019 să se renunțe la ora de vară. Această măsură trebuia să intre în vigoare anul acesta. Cu toate acestea, țara noastră nu a luat încă o decizie în această privință.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1798 secunde