Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 15 Noiembrie 2014 / 00:00 546 accesări

MECIURI DE VOLEI LA CONSTANȚA

Sâmbătă, de la ora 13.00, în Sala „Tomis”, se va disputa întâlnirea de volei masculin dintre formațiile Club Volei Municipal Tomis Constanța și CSU Știința București, din etapa a cincea a Diviziei A2 Est la volei masculin. Duminică, de la ora 12.00, în sala Clubului Sportiv Școlar nr. 1, este programat derby-ul dintre echipele CSȘ 1 Constanța și CVM Tomis Constanța, din etapa a cincea a Campionatului Național de volei rezervat juniorilor (jucători născuți în 1996 și mai mici), ultima a turului.

CUPA „AR XV” LA MINI-RUGBY

Sâmbătă, între orele 10.00 și 13.00, pe terenul „Mihail Naca” din Constanța, Asociaţia Rugby XV Constanţa organizează etapa a doua a Cupei „AR XV” la mini-rugby. Vor participa aproximativ 200 de copii cu vârste cuprinse între 9-14 ani, de la echipele CS Perla Murfatlar, Asociația Sportivă Victoria Cumpăna, CSO Ovidiu, CS Mihail Kogălniceanu, RC Mangalia, RC Marina Mangalia şi AS Ghindăreşti. La finalul competiției, copiii vor fi recompensați de către organizatori cu dulciuri și sucuri.

UN NOU MECI-TEST PENTRU “STEJARI”

Sâmbătă, de la ora 16.00 (în direct la TVR 1), pe stadionul „Arcul de Triumf” din București, reprezentativa de rugby a României va disputa, împotriva Japoniei, o nouă partidă-test. După ce săptămâna trecută “stejarii” au cedat în fața SUA, scor 17-27, selecționerul Lynn Howells a operat câteva modificări în primul 15, unde se va regăsi și un jucător de la RCJ Farul Constanța, Florin Vlaicu. Iată echipa probabilă de start a României: Ursache, Rădoi, Ion, Sîrbe, Popîrlan, Tonița, Macovei, Carpo, Calafeteanu, Vlaicu, Botezatu, Dascălu, Gal, Manole, Fercu. De asemenea, Otar Turashvili și Robert Neagu, ambii de la RCJ Farul, sunt anunțați ca rezerve.

DA1 LA VOLEI FEMININ

Sâmbătă, în etapa a 6-a din Divizia A1 la volei feminin, vor avea loc trei întâlniri: Ştiinţa Bacău - CSM Satu Mare (ora 11.00), Dinamo Bucureşti - CSM Lugoj (ora 12.30) și SCM U. Craiova - Unic Piatra Neamţ. Primul meci al rundei, U. Cluj - CSM Tîrgovişte, scor 0:3 (21:25, 21:25, 17:25), s-a jucat vineri, iar partidele CS Volei Alba-Blaj - CSU Medicina CSŞ Tg. Mureş și Penicilina Iaşi - CSM Bucureşti au fost amânate, pentru că echipele din Blaj și București au avut deplasări lungi la mijlocul săptămânii, pentru jocurile din Cupele Europene.

HCM BAIA MARE, MISIUNE DIFICILĂ ÎN POLONIA

Duminică, de la ora 15.00 (în direct la Digi Sport 1), în etapa a 5-a din Grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin, HCM Baia Mare va întâlni, în deplasare, echipa poloneză MKS Selgros Lublin. În cealaltă partidă din grupă, Metz Handball va întâlni, sâmbătă, de la ora 17.00 (Digi Sport 3), pe Larvik. Clasament: 1. Larvik 8p, 2. Metz 3p (golaveraj: 115-114), 3. Lublin 3p (113-119), 3. HCM BAIA MARE 2p.

DULGHERU, ÎN FINALĂ LA DUBAI

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru, cap de serie nr. 6, s-a calificat, vineri, în finala turneului ITF de la Dubai, dotat cu premii totale de 75.000 de dolari. Dulgheru a trecut în semifinale de sportiva rusă Vitalia Diatcenko, favorita nr. 7, cu scorul de 6-3, 6-3. În finală, Dulgheru va juca în compania japonezei Kimiko Date-Krumm.

HĂNESCU, ELIMINAT ÎN SFERTURI LA HELSINKI

Tenismanul Victor Hănescu, cap de serie nr. 8, a ratat, vineri, calificarea în semifinalele turneului challenger de la Helsinki, dotat cu premii în valoare de 42.500 de euro. Hănescu a fost învins în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 6-3, de Jurgen Zopp (Estonia). La dublu, perechea Patrick Grigoriu / Costin Paval a fost eliminată în semifinale, scor 6-0, 3-6, 12-10, de cuplul Jonathan Marray / Philipp Petzschner (Marea Britanie / Germania).

MARCEL ȚENTER, NOUL ANTRENOR AL ECHIPEI U. CLUJ

Echipa de baschet masculin U. Banca Transilvania Cluj a anunţat încetarea colaborării cu antrenorul Dorin Pintea, funcţia urmând a fi ocupată de selecţionerul naţionalei României, Marcel Ţenter, alături de care clujenii au câştigat titlul naţional în 2011. În acest sezon, U. Banca Transilvania a înregistrat două victorii şi patru înfrângeri în Liga Naţională, fiind pe locul 7 în clasament, iar în FIBA Eurochallenge a înregistrat două înfrângeri în Grupa F. Pintea a condus echipa clujeană în ultimele două sezoane, după plecarea lui Ţenter, care cucerise titlul naţional în 2011. Marcel Ţenter, care este şi antrenorul echipei naţionale, a demisionat zilele trecute de la Albacomp Fehervar (Ungaria), formaţia la care a ajuns după angajamente la Gaz Metan Mediaş şi SCM U. Craiova.

VICTORII ROMÂNEȘTI ÎN CUPELE EUROPENE LA BASCHET

Echipa de baschet masculin SCM U. Craiova a învins, în deplasare, formaţia albaneză KK Vllaznia, cu scorul de 75-72 (41-41), în a patra partidă din Grupa B a Ligii Balcanice. În primele trei meciuri din grupă, echipa craioveană a înregistrat tot atâtea înfrângeri: 84-87, pe teren propriu, cu KK Kozuv (Macedonia), 76-92, în deplasare, cu KB Sigal Priştina (Kosovo), și 81-84, în deplasare, cu KK Mornar (Muntenegru). Partidele retur se vor juca în perioada 17 decembrie 2014 - 17 ianuarie 2015. În Liga Europei Centrale la feminin, ICIM Arad a învins, tot în deplasare, formaţia austriacă Flying Foxes, cu scorul de 73-59 (45-30), în prima partidă din Grupa B, din care mai fac parte echipele Valosum Brno şi SBS Ostrava (ambele Cehia) şi Piestanske Cajky (Slovacia). În Grupa A a competiţiei evoluează echipa CSU Alba Iulia, care a obţinut deja două victorii, cu formaţia cehă Kara Trutnov, scor 86-81, şi cu slovacele de la Rucon Nova Ves, scor 95-52. Din Grupa A mai face parte echipa cehă CEZ Nymburk. CSU Alba Iulia este câştigătoarea din 2014 a Ligii Europei Centrale, în finală învingând chiar echipa ICIM Arad.

EUROLIGA DE BASCHET MASCULIN

Surprizele încep să se înmulțească în Euroliga de baschet masculin, în primele meciuri din etapa a cincea Nizhny, Valencia și Crvena Zvezda reușind victorii mai puțin scontate. Fenerbahce și Maccabi au obținut victorii foarte importante în lupta pentru primele locuri ale grupelor respective, în timp ce Olympiacos „s-a distrat” cu Galatasaray, deși meciul se anunța mult mai echilibrat. Polonezii de la PGE Turow au pierdut fără drept de apel la Milano, dar Vlad Moldoveanu a evoluat relativ bine, reușind opt puncte și două recuperări în cele 15 minute jucate. Rezultatele din partidele disputate joi seară - GRUPA A: UNICS Kazan - Nizhny Novgorod 73-79; GRUPA B: Unicaja Malaga - Maccabi Tel Aviv 66-70; GRUPA C: FC Bayern Munchen - Fenerbahce Ulker 86-93, EA7 Milano - PGE Turow 90-71; GRUPA D: Neptunas Klaipeda - Valencia Basket 94-87, Laboral Kutxa - Steaua Roșie Belgrad 66-86, Olympiacos Pireu - Galatasaray Istanbul 93-66. Vineri seară, după închiderea ediției, s-au jucat partidele - GRUPA A: Anadolu Efes Istanbul - Real Madrid, Dinamo Sassari - Zalgiris Kaunas; GRUPA B: Cedevita Zagreb - ALBA Berlin, Limoges CSP - CSKA Moscova; GRUPA C: FC Barcelona - Panathinaikos Atena.

FERRARI A PRIMIT 171 DE MILIOANE DE DOLARI DE LA DEŢINĂTORII DREPTURILOR COMERCIALE ALE F1

Echipa Ferrari a primit cea mai mare sumă de bani, 171 de milioane de dolari, de la deţinătorii drepturilor comerciale ale Formulei 1, după sezonul 2013, în care scuderia a ocupat locul 3 în clasamentul constructorilor. În 2013, veniturile Campionatului Mondial de Formula 1 au fost de 1,4 miliarde de dolari, din această sumă fiind împărţiți echipelor 820 de milioane de dolari. Ferrari a primit cea mai mare cotă, 171 de milioane de dolari, 72 de milioane de dolari pentru locul 3 în clasamentul constructorilor şi 99 de milioane de dolari pentru valoarea istorică a scuderiei, singura echipă ce a participat la toate ediţiile competiţiei, din 1950 încoace. Campioana mondială, Red Bull, a primit 162 de milioane de dolari, 90 de milioane pentru locul 1 în clasamentul sezonului şi 72 de milioane pentru cele patru trofee cucerite la rând. Mercedes a încasat 80 de milioane de dolari pentru locul 2 din clasament, McLaren-Mercedes a primit 74 de milioane de dolari, 62 de milioane pentru locul 5 în clasament şi 12 milioane de dolari pentru succesele trecute, iar Lotus-Renault - 65 de milioane de dolari pentru locul 4. Urmează Force India, locul 6, cu 59 de milioane de dolari, Williams cu 56 de milioane de dolari, 47 de milioane de dolari pentru locul 9 în clasament şi 9 milioane de dolari pentru valoarea istorică, Sauber cu 53 de milioane de dolari pentru locul 7 şi Toro Rosso cu 50 de milioane de dolari pentru locul 8. „Ierarhia banilor” este încheiată de Caterham, cu 40 de milioane de dolari pentru că a intrat în Top 10 de două ori în trei ani, şi Marussia cu 10 milioane de dolari pentru locul 10.



12