Un atlet amator a învins mai mulți sportivi legitimați!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Maratonul Nisipului a animat stațiunea Mamaia Un atlet amator a învins mai mulți sportivi legitimați!
Eveniment 30 Martie 2015 / 00:00 4400 accesări 0 comentarii

Ieri, pe plaja dintre stațiunea Mamaia și orașul Năvodari, s-a desfășurat Maratonul Nisipului, primul și singurul eveniment sportiv de acest gen din Europa care se organizează pe nisip. În ciuda timpului nefavorabil, cu vânt și ploaie măruntă, cursele s-au desfășurat normal, iar timpii de anul trecut, de la prima ediție, au fost depășiți în 2015! În cele trei probe competitive (42,195 km, 21 km și 10 km) au participat aproximativ 400 de atleți amatori și profesioniști, iar maratonul masculin a fost câștigat, ca și anul trecut, de bucureșteanul Florin Szomyu. „A fost greu să alergi 42 de kilometri pe nisip, concurența a fost destul de mare. Eu sunt amator, lucrez opt ore pe zi la un magazin, dar au fost mai mulți sportivi legitimați la cluburi. Este cel mai bun timp pe care l-am reușit în carieră, două ore și 45 de minute. Obișnuiesc să particip și la maratoane montane sau la ultramaratoane. Sper să fie la fel de mulți participanți și la edițiile următoare, pentru că important este să participi, important este să alergi pentru sănătatea ta”, a declarat Florin Szomyu, care lucrează la un magazin din București!

Celelalte probe masculine le-au revenit unor sportivi moldoveni de peste Prut. La 10 km a câștigat Maxim Răileanu (Chișinău), iar la semimaraton primul a sosit Ghenadie Țimbalist (Cahul). Probele feminine au fost câștigate de constănţeanca Adela Săraru (10 km), de Antonia Mariş, din Drobeta-Turnu Severin (semimaraton), și de tulceanca Nicoleta Ciortan (maraton). De o mare popularitate s-a bucurat cursa „Family Run”, de un kilometru, în care părinți și copiii lor au participat în aceeași echipă. La jumătatea cursei (500 m), cel mai tânăr membru din fiecare echipă a trebuit să rezolve o probă de îndemânare, în funcție de vârstă: tir cu arcul (săgețile aveau ventuze în vârf), aruncare la țintă și greutăți. Dacă în cazul probelor competitive au fost premii în bani și obiecte, la cursa „Family Run” s-au acordat cupe și vouchere din partea sponsorilor.

TOATE ÎNCASĂRILE, DIRECȚIONATE PENTRU SPRIJINIREA COPIILOR CU DEFICIENȚE LEGATE DE AUTISM

 „Este prima dată când particip la un concurs în care a trebuit să alerg 21 de kilometri. Este exact distanța parcursă din centrul Constanței până în Murfatlar. De acum știu că, dacă vreau să alerg până în Murfatlar, o voi face în două ore și zece minute. Pe de altă parte, mă bucur că am făcut asta, mai ales că a fost pentru o cauză nobilă. Astfel de competiții sunt lăudabile. Când vine vorba despre copii, orice inițiativă, orice strângere de fonduri va avea sprijinul meu total”, a declarat Valentin Saghiu, primarul localității Murfatlar, care a concurat la semimaraton. „Este ceea ce mi-aș dori să văd în stațiunea Mamaia nu doar pe durata sezonului estival, ci și în extrasezon: lume, oameni frumoși, sănătate, viață, aglomerație, simțim că trăim, evident nisip”, a spus Decebal Făgădău, viceprimarul orașului Constanța, care a dat startul curselor competitive.

Maratonul Nisipului, ajuns la a doua ediție, a fost organizat de Asociația Sportivă „SanaSport” împreună cu Radio România Constanța și Radio Vacanța, în parteneriat cu Primăria Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța. Toate încasările acestei curse vor fi direcționate către o organizație locală ce are ca scop sprijinirea copiilor cu deficiențe legate de autism.

Iată ocupanții primelor trei locuri din clasamentele open - 10 km feminin: 1. Adela Săraru (Constanța); 2. Elena Moruzov (CSM Danubius Tulcea); 3. Mirela Mihai (București); 10 km masculin: 1. Maxim Răileanu (Chișinău); 2. Vasile Sabin (Sanasport Constanța); 3. Gheorghe Romașcanu (CS Pompierul Constanța); semimaraton feminin: 1. Antonia Mariș (Drobeta Turnu Severin); 2. Mihaela Maria Bîclea (Sanasport Constanța); 3. Albertina Cozbîc (Valu lui Traian); semimaraton masculin: 1. Ghenadie Țimbalist (Cahul, Moldova); 2. Ionuț Marian Purcea (Mișcarea CFR București); 3. George Bulgaru (CSM Danubius Tulcea); maraton feminin: 1. Nicoleta Ciortan (Tulcea); 2. Maria Veliscu (București); 3. Marcela Diana Vlad (Sanasport Constanța); maraton masculin: 1. Florin Szomyu (București); 2. Florin Marcel Laza (CSU Galați); 3. Igor Ținbalari (Chișinău); Cursa „Family Run”: 1. Familia Oruz (Romică și Andrei), 2. Familia Fotu (Nicoleta și Elena Nastasia), 3. Familia Popa (Claudiu și Silviu Matei).

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1774 secunde