Unde se găsește carne de miel proaspătă și ieftină

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pregătiri pentru masa pascală Unde se găsește carne de miel proaspătă și ieftină
Administrație 21 Aprilie 2016 / 17:51 1665 accesări 2 comentarii

Constănțenii care vor să fie siguri de prospețimea cărnii pe care o cumpără pot să își aleagă mielul de la punctul de sacrificare din Piața Pescăruș

Constănțenii care vor să fie siguri de prospețimea cărnii pe care o cumpără pot să își aleagă mielul de la punctul de sacrificare din Piața Pescăruș

A fost forfotă mare la hala amenajată în Piața Griviței, chiar dacă oamenii nu prea s-au înghesuit să cumpere

A fost forfotă mare la hala amenajată în Piața Griviței, chiar dacă oamenii nu prea s-au înghesuit să cumpere

Programul „Prețul corect la carnea de miel” a revenit în piețele constănțene. Până în 30 aprilie, puteți să mergeți în piețele Griviței, Tomis III și Pescăruș pentru a cumpăra materia primă pentru masa de Sărbători la prețul de maximum 23 de lei/kg. Veți avea siguranța că achiziționați carne de bună calitate, pentru că toți producătorii sunt autorizați, iar marfa lor este controlată la sânge. În plus, dacă vreți să fiți siguri de prospețimea cărnii, puteți merge la punctul de sacrificare din Piața Pescăruș.

A început numărătoarea inversă până la Paște, iar constănțenii se gândesc foarte serios la ceea ce vor pune pe masă. Cei care vor să respecte tradiția cu sfințenie trebuie să pregătească măcar un fel de mâncare ce conține carne de miel. Totuși, e destul de greu să găsești carne de miel de bună calitate la un preț accesibil. Cei care vor să fie siguri că achiziționează marfă de calitate fără să plătească mai mult de 23 de lei pe un kilogram pot să meargă în piețele Griviței, Tomis III și Pescăruș (fosta piață Filipescu, din cartierul Faleză Nord), unde Primăria Constanța derulează programul „Prețul corect la carnea de miel”. Campania a fost reluată începând de joi, 21 aprilie, când peste 40 de crescători de animale din județele Constanța și Tulcea au venit dornici să își vândă marfa în cele trei piețe incluse în program. Și nu se pot plânge de lipsă de clienți, chiar dacă recunosc că e loc de mai bine.

MIEI LA ALEGERE

Crescătorii de animale care au adus miei vii la punctul de sacrificare din Piața Pescăruș au vândut, până la orele amiezii, nu mai puțin de zece miei, dintre cei 30 pe care i-au adus. Constănțenii au preferat să aleagă mielul pe care vor să îl consume de Paște înainte să fie sacrificat. În acest fel, ei au garanția că mielul cumpărat nu a lătrat înainte să fie tăiat. „Am preferat să cumpăr de aici pentru că așa pot fi sigur că și carnea este proaspătă. Am ales un miel la aproximativ 15 kilograme”, a spus un constănțean care și-a cumpărat mielul pentru Paște din Piața Pescăruș.

CUMPĂRĂTORII TESTEAZĂ PIAȚA

Crescătorii de animale care au venit în Piața Griviței nu s-au bucurat de o vânzare atât de mare. Chiar dacă forfota a fost destul de mare, comercianții spun că oamenii au venit mai mult să vadă marfa și prețurile. „Oamenii au văzut să testeze terenul, cum s-ar spune. Unii spun că e cam devreme să cumpere carne pentru mâncarea de Paște. În plus, oamenii se așteaptă ca săptămâna viitoare să scadă prețurile, deși noi suntem dispuși de pe acum să negociem”, a spus unul dintre comercianți. Cei care vor să achiziționeze de acum materia primă pentru mâncărurile pascale au timp să meargă în halele amenajate în piețele Tomis III și Griviței, precum și la punctul de sacrificare din Piața Pescăruș până în 30 aprilie. Halele sunt deschise de luni până sâmbătă, între 6.30 și 20.00, și duminică, între 6.30 și 13.30. Punctul de sacrificare a mieilor este deschis de luni până sâmbătă, între 7.00 și 17.00, și duminică, între 7.00 și 13.30.

Citește și:

Cât ne costă să ținem post. Vezi care sunt prețurile de pe tarabe!Pagina a fost generata in 0.1483 secunde