Ungaria ar putea fi exclusă din UE?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ungaria ar putea fi exclusă din UE?
Externe 12 Septembrie 2017 / 16:13 1862 accesări 1 comentariu

Ungaria a avut întotdeauna o poziţie extrem de fermă în ce priveşte criza migranţilor. Este prima ţară care a construit un gard imens de sârmă ghimpată pentru a-şi apăra frontierele şi consideră, în general, că fenomenul valurilor de refugiaţi este un atac direct la siguranţa naţională a ţării şi la bunăstarea cetăţenilor. Ungaria a afirmat, de asemenea, în mai multe rânduri, că nu este de acord cu acele cote impuse de UE tuturor statelor membre şi nici cu „politica braţelor deschise”, abordată în principal de Germania. Cancelarul german, Angela Merkel, este unul dintre primii politicieni europeni care iau atitudine împotriva deciziei Ungariei de a nu aplica hotărârea Curții Europene de Justiție (CEJ) care prevede că statele membre trebuie să preia refugiați, relatează agenția DPA. Ea a afirmat, într-un interviu publicat marți în „Berliner Zeitung“, că această decizie este „inacceptabilă”. Într-o hotărâre emisă săptămâna trecută, CEJ a respins o plângere a Ungariei și Slovaciei referitoare la cota de refugiați în vederea redistribuirii de migranți în mod echitabil pe teritoriul blocului comunitar, dar premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat că guvernul său nu-și va schimba poziția. În interviu, d-na Merkel a spus că „este inacceptabil ca un guvern să spună că nu-l interesează o hotărâre a Curții Europene de Justiție”. Întrebată dacă aceasta ar putea duce la expulzarea Ungariei din Uniunea Europeană, Merkel a răspuns: „Aceasta înseamnă că este atinsă o problemă deosebit de importantă a Europei, deoarece, în opinia mea, Europa este o zonă a statului de drept. Vom discuta despre aceasta la Consiliul European în octombrie”. DPA precizează că sondajele de opinie arată că Angela Merkel are șanse de a obține un al patrulea mandat de cancelar la alegerile parlamentare prevăzute să aibă loc pe 24 septembrie în Germania.

1 comentariu

un Român 03:52:56 / 14 Septembrie 2017
bravo lor

Asa da! Bravo Ungariei, are coloana vertebrala, cine dracu ii frea pe muslimii aia? Sa-i infiieze Merkel pe toti daca le sunt asa de dragi. Chiar sunt orbi de-abinelea si nu vad de ce sunt capabili jegurile alea de imigranti?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2578 secunde