„Mica sirenă“, întâmpinată cu entuziasm la Teatrul „Căluțul de mare“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Mica sirenă“, întâmpinată cu entuziasm la Teatrul „Căluțul de mare“

Cultură 14 Februarie 2016 / 16:17 1019 accesări

A fost forfotă mare, duminică, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”, cele două reprezentații ale spectacolului „Mica sirenă” fiind insuficiente pentru cei care, profitând de o frumoasă zi de duminică, au ales să vadă un spectacol nou-nouț. „Mica sirenă”, în regia lui Cristian Mitescu, care semnează și scenariul - o adaptare după celebra poveste a lui Hans Christian Andersen -, are tot ce îi trebuie pentru a fi un spectacol de succes, care poate fi poate fi inclus și în circuitul festivalier. Este tonic și dinamic, personajele-păpuși fiind tot timpul prezente pe scenă, chiar și când decorurile se schimbă în semiîntuneric.

CULOARE ȘI MIȘCARE Atunci când nu cântă sau dansează, păpușile plutesc și își cuceresc publicul prin replici cu mesaj. Universul marin este redat de meduze, scoici, căluți de mare, recifuri de corali, crabi și bule frumos colorate, întreaga magie coloristică datorându-se scenografei Eugenia Tărășescu-Jianu, neîntrecută în a crea păpuși și decoruri de neuitat. Muzica lui Alexandru Berehoi și coregrafia realizată de Sergiu Ionuț Anghel sunt plusuri ale acestui spectacol, la fel ca și talentul actorilor Teatrului „Căluțul de mare”: Daniela Manolache - Mica sirenă, Clara Ghiuvelechian - caracatița-vrăjitoare, Tiberiu Roșu - micul crab, Grațian Prisacariu - Prințul, Daniel Minciună - Regele mării și Arina Cojocaru - surorile micii sirene.

„Mica sirenă” nu este un spectacol doar pentru copii, ci și pentru adolescenți, deoarece este actual și are ca temă primii fiori ai iubirii, primele sacrificii și primele dezamăgiri, pentru că, vorba Micii sirene: „Ai face orice pentru persoana iubită. Te costă scump să fii îndrăgostită”. „Mica sirenă” este, întâi de toate, un spectacol educativ, care îi învață pe cei mari și pe cei mici să asculte de sfaturile date și de bunici (precum înțeleapta broască țestoasă care are „doar o sută de ani”) și chiar și de îndemnurile celor mici.

Cei care nu au fost duminică la premieră sunt așteptați la Teatrul „Căluțul de mare” să o vadă pe Mica sirenă vineri, 19 februarie, de la ora 10.30. Spectacolul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între trei și 12 ani.

Citește și:

„Mica sirenă“ se mută la teatru



12